Juba 11. korda kogunevad takistuste- ja mudajooksu sõbrad Saunapunkti, et üheskoos nautida ekstreemsemat jooksuelamust. Stamina ja Saunapunkti poolt korraldatava Icebug Kõva Mehe Jooksu distants on traditsiooniliselt 10 km ja rada on adrenaliini tõstev ja meeldejäävaid emotsioone pakkuv. Krossijooksuks sobival rajal tuleb osalejatel läbida ja ületada erinevaid looduslikke ja spetsiaalselt jooksu jaoks ehitatud takistusi.

Osalejatele teevad raja läbimise meeldejäävalt raskeks läbi jõe ja üle heinapallide virna jooksmine, erinevate veetakistuste ületamine ja läbimine, mudas roomamine ja torudesse sukeldumine, tiheda metsatuka läbimine, üle müüri turnimine ning palju muud.

Kõva Mehe Jooksu lõpuprotokolli reeglite pärase aja kirja saamiseks peavad osalejad läbima-ületama kõik rajale jäävad takistused. Lisaks individuaalsele arvestusel selgitatakse ka kõige kõvem tiim. Kolme- kuni viieliikmelise tiimi arvestuses liidetakse kolme kiireima osaleja ajad ja väikseima ajaga tiim on võitja. Võistlejate ohutuse ja takistuste nautimise huvides on osalejad jagatud nelja stardigruppi. 1.grupis stardivad eelmisel aastal head tulemust näidanud ja ka potentsiaalsed kiiremad. Ülejäänud grupid on reeglina moodustatud registreerimise ajalise järjekorra alusel. Igas grupis läheb rajale keskmiselt 200 osalejat.