EOK presidendi Neinar Seli sõnul on noorte talentide toetamine ja märkamine olulised nii sportlasele endale, aga ka meie rahvale ja riigile. „Nemad peaksid ühel päeval praegustelt tippudelt teatepulga üle võtma ja uusi teetähised seadma. Mõned neist on lausa teerajad uute alade tutvustamise või vanade taaselustamisel,“ ütles Seli.

Täna valiti järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ järgmised 33 sportlast. Aasta jooksul antakse välja veel kaks stipendiumi.

Suveolümpiaalad
Erika Kirpu, vehklemine
Rasmus Mägi, kergejõustik
Julia Beljajeva, vehklemine
Epp Mäe, maadlus
Eleriin Haas, kergejõustik
Anett Kontaveit, tennis
Mihkel Räim, jalgrattasport
Anna Pohlak, purjetamine

Taliolümpiaalad
Saskia Alusalu, kiiruisutamine
Marie Turmann, curling
Irina Štork ja Taavi Rand, iluuisutamine
Rene Zahkna, laskesuusatamine
Marko Kilp, murdmaasuusatamine

Mitteolümpiaalad
Rasmus Haugasmägi, veemoto
Sander Pärn, autoralli
Alex-Edward Raus, jõutõstmine
Ksenia Belomestnova, allveeujumine
Evely Kaasiku, orienteerumine

Pallimängud
Kaspar Kallion, saalihoki
Kadri- Ann Lass, korvpall
Ardo Puna, käsipall
Robert Rooba, jäähoki
Henri Treial, võrkpall

Noor ja andekas
Katrina Lehis, vehklemine
Kristjan Ilves, kahevõistlus

Väga noor ja andekas
Kelly Sildaru, freestyle-suusatamine
Kregor Zirk, ujumine

Estiko stipendium
Peeter Olesk, laskmine
Andre Seppa, judo
Hans-Christian Hausenberg, kergejõustik

Eesti rahva stipendium
Kätlin Piirimäe, kergejõustik
Janek Õiglane, kergejõustik
Andi Noot, kergejõustik

EOK järelkasvuprojekti tänavusse põhikoosseisu valiti aastatel 1992-1995 sündinud sportlased, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel. 2000-eurosed stipendiumid anti välja järgnevalt: kaheksa suveolümpiaaladel, viis taliolümpiaaladel, viis mitteolümpiaaladel, kahele noorele talendile ning kolmele Estiko stipendiaadile. 1000-eurosed stipendiumid antakse kahele väga noorele talendile ja kuuele pallimängualade sportlasele ning üks 4000-eurone stipendium pallimängude võistkonnale. Samuti antakse välja Eesti Rahva stipendium, mille saaja otsustab Aasta spordihetke konkursi võitnud spordialaliit, seekord Eesti Kergejõustikuliit. Sel aastal on projekti eelarve kokku 61 000 eurot.

Kolme aasta eest EOK presidendi Neinar Seli initsiatiivil ellu kutsutud projekti kaudu on nende aastate jooksul välja antud 90 individuaalset ja 3 võistkonna stipendiumi kogusummas 171 000 eurot. Toetatud on 62 sportlast, neist kümme sportlast – Julia Beljajeva, Kristjan Ilves, Erika Kirpu, Anett Kontaveit, Epp Mäe, Rasmus Mägi, Taavi Rand, Alex-Edward Raus, Kelly Sildaru ja Irina Štork – on projekti valitud kõigil kolmel aastal. Kümme sportlast – Kaarel Alupere, Sten-Erik Anderson, Ksenia Belomestnova, Rasmus Haugasmägi, Kevin Korjus, Kadri-Ann Lass, Katrina Lehis, Kaarel Nurmsalu, Peeter Olesk ja Anna Pohlak – on projekti valitud kahel aastal. Projekti eelarve moodustab kolmest allikast: algselt EOK presidendi palgaks arvestatud osast EOK eelarves, Estiko toetusest ning aasta spordihetke telefonihääletuse tulust. Viimane läheb kogu ulatuses Eesti rahva stipendiumi fondi.