Pidulikul vastuvõtul, mis medalivõitjate rohkuse tõttu sel korral tavapärasest toimumiskohast Estonia talveaias Tallinna lauluväljaku klaassaali üle kolis, viibis kohal lõviosa medalistidest ja nende treeneritest, nende seas vehklemise maailmameistrid Nikolai Novosjolov ja Julia Beljajeva, kergejõustiku MM-il 3. koha saanud Gerd Kanter, U-23 Euroopa meistrivõistlustel 3. koha saavutanud Rasmus Mägi ja noor kergejõustiku talent Hans-Christian Hausenberg.

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli märkis oma kõnes, et medalid ei ole olulised ainult sportlastele endile. „Nendel võitudel on oluline koht Eesti spordiloos. Eesti on nii väike riik ja iga eestlane, kes omal alal maailma parimate sekka jõuab, on hakkama saanud tähelepanuväärse ja tunnustust vääriva saavutusega,“ lausus Seli.

2013. aastal on eestlased tänase seisuga võitnud rahvusvahelistelt võistlustelt – täiskasvanute, noorte vanuseklasside ja veteranide tiitlivõistlused, Euroopa noorte olümpiafestival ja suveuniversiaad, samuti parasportlased – kokku 128 medali.

Vastuvõtul viibinud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel kettaheites pronksmedali võitnud Gerd Kanter ütles, et sellised üritused on hea võimalus teiste alade sportlastega suhelda.

„Neid üritusi, kus erinevate spordialade esindajad ühes ruumis kokku saavad, on väga vähe, ainult see sama medalistide vastuvõtt ja Spordiaasta Tähtede galal. Kui te ütlete, et sel aastal on Eesti sportlased võitnud peaaegu 130 medalit Euroopa ja maailmameistrivõistlustelt, siis on põnev näha, mis aladega Eestis tegeletakse,“ rääkis Kanter.

Pidulikke vastuvõtte tiitlivõistluste medalivõitjate ja nende treenerite tunnustamiseks on Eesti Olümpiakomitee korraldanud alates 2006. aastast.

Tänane vastuvõtt oli eriline sellepoolest, et üle pika aja sai Eestis uudistada Erika Salumäe 1988. aastal Soulis võidetud olümpiamängude kuldmedalit, esimest olümpiakulda, mis olümpiamängude ajaloos naiste trekisõidus välja antud.