Petrov tegi ajalugu, kui temast sai esimene eestlane, kes osalenud kõrgeima tasemega sarja World Professional Tour võistluse põhiturniiril. Ühtlasi alustas 22-aastane Petrov ajaloolist võistlust võidukalt, kui alistas kindlalt 4:0 Walesi päritolu Kishan Hirani.

"Mängisin päris hästi. Peaaegu kõik pikad löögid läksid sisse," rääkis Petrov pärast avavooru kohtumist Delfile. "Esimene frame oli veidi pingeline, aga seejärel sain õige hoo sisse. Lõpu poole mängisin juba vabalt."

Teises ringis kohtus Petrov hiinlase Chen Zifaniga, kelle 0:4 paremust ta tunnistama pidi.

Maailma kolmanda numbri Neil Robertsoni turniir sai aga läbi enne, kui see alata jõudis. Nimelt tühistati neljapäevaõhtune lend Londonist Riiga, mille tõttu ei jõudnud Robertson ega mitmed teised snuukrimängijad õigeks ajaks kohale ehk neile määrati disklahv.

Kolmekordne snuukri maailmameister Mark Selby pääses kaheksandikfinaali tänu kahele loobumisvõidule. Esimeses ringis vastaseks olema pidanud Harvey Chandler oli üks mängijatest, kelle lend tühistati. Seejärel pidi Selby teises voorus kohtuma iraanlase Hossen Vafaiega, kuid ka tema ei saanud kohale tulla.

Loe kõikide mängude tulemusi siit!