Nii meeste kui naiste põhiklassis olid võitjad konkurentidest selgelt üle. Naiste 9,8 km rajal oli Evely Kaasiku (JOKA) edu hõbeda teeninud Kirti Rebase (Saue Tammed) ees tervelt kuus minutit ja kuus sekundit ning pronksi saanud Eleri Hirve (OK Võru) ees 11.02.

„Teadsin, et rinda tuleb pista tiheda ja risuse metsaga ja häälestusin vastavalt. Keskendusin oma sooritusele, liikusin sujuvalt ja rabistamata. Tänu sellele suutsin suuremaid vigu vältida ja võin oma jooksuga igati rahul olla,“ sõnas Evely Kaasik.

Meeste seas olid klass omaette Eesti Kaitsejõudude Spordiklubi esindavad vennad Timo ja Lauri Sild, kes jooksid kolme nädala eest MM-il samas distsipliinis välja vastavalt 22. ja 23. koha. Ka täna jäi peale vanem vend Timo, edestades 14,5 km rajal nooremat kolme ja poole minutiga. Pronksi noppis Kristo Heinmann (OK Ilves), kaotades võitjale 8.58.

„Maastik vastas igati minu ootustele ja seepärast olin vaimselt hästi valmis agressiivseks jooksuks. Selline vahelduva ja raske läbitavusega maastik nõuab tugevat motivatsiooni, mis aitab kiirust hoida. Tegin mõned väiksemad vead, aga küllap tegid teisedki,“ rääkis Timo Sild.

Juunioridest tulid Eesti meistriteks Marianne Haug (OK Võru) ja Andres Saetalu (Saue Tammed).

Kahe nädala pärast on mängus viimased tänavused meistrimedalid, kui võisteldakse kõige pikemas distsipliinis ehk pikal rajal.