Meeste võistkondi oli registreerinud 12 ja naiste võistkondi 8, sh Eestist vastavalt 2 ja 2. Osalejaid oli Venemaalt, Itaaliast, Ukrainast, Lätist, Hollandist, Valgevenest, Tšehhist, Poolast, Leedust ja Iisraelist.

Teisipäeval toimusid ka võistkondlikud välkkabe Euroopa meistrivõistlused. Meeste paremusjärjestus oli Venemaa, Ukraina ja Läti ning naiste osas Poola, Ukraina ja Läti.

„Eesti jaoks olid lõppenud võistkondlikud Euroopa Meistrivõistlused oluline kordaminek, sest osalesid koguni 11 riigi võistkonnad, sealhulgas maailma tänased võistlevad liidrid Holland ja Venemaa, kus seekord jäi peale Holland,” ütles Euroopa Kabeföderatsiooni president Janek Mäggi. „Järgmine aasta on aga veelgi väljakutseterohkem, sest oktoobris korraldame Tallinnas esimest korda ajaloos maailmameistrivõistlused rahvusvahelises kabes. Ettevalmistustööd kestavad juba pikalt, kuid nüüd saame eranditult sellele turniirile keskenduda."

„Lõppenud Euroopa meistrivõistlustel oli kohal suurem osa Euroopa kabe paremikust. Turniir möödus sportlikult pingelises õhkkonnas ning pakkus palju huvitavaid partiisid ning üllatavaid tulemusi,“ rääkis Eesti Kabeliidu president Tarmo Tulva. „Osavõtjate tagasiside turniiril oli positiivne ning paljud mängijad loodavad osaleda ka järgmisel aastal Tallinnas toimuvatel maailmameistrivõistlustel.“