Kreeka-Rooma maadleja Ardo Arusaar alistas kaalukategooria kuni 98 kg kvalifikatsioonis Bulgaaria esindaja Vladislav Metodievi 3:0, kuid 1/8 finaalis tuli tunnistada hilisema võitja, Venemaa maadleja Islam Magomedovi 0:3 paremust. Magomedovi finaali pääsemine viis Arusaare lohutusringi, kus ta alistas esimeses kohtumises sakslase Oliver Hassleri 3:1, aga teises ringis oli Aserbaidžaani esindaja Orkhan Nuriyev meie mehest 0:3 üle. Kokkuvõttes teenis Arusaar Euroopa mängudel ja Euroopa meistrivõistlustel 8. koha. Võitja Islam Magomedov alistas finaalis ukrainlase Dimitriy Timchenko.

Martin Loo saavutas maastikukrossis 43 mehe konkurentsis suurepärase 11. koha. „Esimese 15 hulka tahtsin sõita, nii et selles osas võib rahul olla, kuigi esikümne koht oli nii lähedal. Oma osa oli selles, et jäin stardist minnes esimesel järsul tõusul eessõitja taha kinni, kes tõusust üles joosta otsustas. Ma ise küll sõitsin üles, aga paljud jõudsid must seal mööda minna,“ ütles Loo, kes teenis võistlusega olümpiakvalifikatsiooni edetabelipunkte.

Maaris Meier oli kahjuks sunnitud enne viimast ringi kõrvale astuma ja talle läks protokolli 20. koht. „Andsin endast kõik, aga natuke jäi kripeldama, et viimasele ringile jäi minemata, sest ei mahtunud ettenähtud ajalimiiti. Mulle oleks paremini sobinud tehnilisem rada, siin oli aga võrdlemisi kiire rada,“ ütles Meier.

Meeste maastikukrossis läks kolmikvõit Šveitsi, Euroopa mängude võitjaks tuli Londoni hõbe- ja Pekingis pronksmedali võitnud Nino Schurter. Ka naiste võistlusel võitsid kaks kirkamat medalit Šveitsi sportlased, kolmas oli Pekingis pronksmedali saanud poolatar Maja Włoszczowska.

Kaidi Kivioja tegi triatlonis tänase kuuma ja väga tuulise ilmaga hea esituse, saavutades kokkuvõttes 28. koha. Ujumisest 39. tulnud Kivioja parandas tugeva rattasõiduga oma positsiooni ja tõusis jooksudistantsiks 31. kohale. „Ilmastikuolud tegid ujumise väga raskeks. Rattas võtsin küll tagasi, aga vahed olid juba nii suured, et kuigi tegin hea jooksu, siis ülejäänud olid juba parema koha püüdmiseks liiga kaugel,“ ütles Kivioja. Võistluse võitis Londoni olümpiavõitja šveitslanna Nicola Spirig, kes ühtlasi kvalifitseerus ka Rio olümpiamängudele. Teisel kohal lõpetas hollandlanna Rachel Klamer ja kolmas oli Londoni olümpiahõbe Lisa Norden.