Esimestena astuvad võistlustulle vibulaskjad – kell 9.45 algavad meeste sportvibu ja naiste plokkvibu kvalifikatsioonid, kus võistlevad vastavalt Märt Oona ja Meeri-Marita Paas. Pärastlõunal kell 14.45 teeb etteaste naiste sportvibu kvalifikatsioonis Laura Nurmsalu ning kell 16.45 ootab Nurmsalut ja Oonat ees sportvibu segatiimi võistlus.

Kell 10.50 vilistatakse lahti Eesti 3x3 korvpallinaiskonna esimene alagrupikohtumine Hispaaniaga. Naiskond võistleb koosseisus Kadri-Ann Lass, Merike Anderson, Annika Köster ja Janne Pulk. Kell 16.40 seisab Eesti meeskonnal koosseisus Kristjan Evart, Egert Haller, Renato Lindmets ja Sander Viilup ees alagrupimatš Leeduga.

Täna astub ringi ka esimene Eesti poksija – Ainar Karlson võitleb kuni 91-kiloste seas. Poksis peetakse Euroopa Mängudel ühtlasi ka Euroopa meistrivõistlused.

Avatseremoonia algab kell 22. Eesti delegatsioon kannab Minskis Montoni ja Nike rõivastust.

Eile õhtul aga toimus sportlasküla pidulik avamine, mille käigus istutasid kõigi delegatsioonide esindajad Minskisse oma puu. Eesti puu panid kasvama 3x3 korvpallurid Sander Viilup, Renato Lindmets ja Egert Haller koos Eesti delegatsioonijuht Martti Rajuga.

2. Euroopa Mängud toimuvad 21.-30. juunil Minskis, esimesed mängud peeti nelja aasta eest Bakuus. EOK lähetab Minskisse 68 sportlast 13 spordialalt: aerutamises, iluvõimlemises, jalgrattaspordis, judos, karates, kergejõustikus, 3x3 korvpallis, laskmises, maadluses, poksis, sambos, sulgpallis ja vibulaskmises. Mängude kavas olevatest aladest ei võistle eestlased ainult lauatennises ja rannajalgpallis.

Euroopa Mängud on Euroopa meistrivõistlusteks judos ja poksis. Euroopa Mängud lähevad arvesse Tokyo 2020 olümpiakvalifikatsioonis kaheksal alal: laskmises, lauatennises ja vibulaskmises jagatakse olümpiapääsmeid, jalgrattaspordis, judos, karates, kergejõustikus, sulgpallis on võimalik teenida punkte või täita olümpianormi.

Eesti koondise koosseisust, ajakavast ja tulemustest saab ülevaade erilehel www.eok.ee/minsk-2019