14. Eestimaa Suvemängud toimuvad 10.-12. juulil 2015. aastal, mille kinnitas hiljuti EMSL Jõud üldkogu koosolek. Esialgu nädala võrra varem toimuma pidanud mängude aega muudeti seoses rahvusvaheliste Saarte Mängude toimumise ajaga (Saaremaa koondis osaleb 27. juuni-3. juuli 2015 rahvusvahelistel Saarte Mängudel Jersey saarel).

Suvemängud viivad 2015. aasta suvel Kuressaare linnas kolmeks päevaks pulsi kõrgele, sest saarele on oodata ligikaudu 4000 spordiinimest ja sellest saab haaratud kogu linnarahvas. Tegevused toimuvad nii erinevates Kuressaare spordibaasides, kui ka koolide võimlates, supelrannas, lossihoovis, kergliiklusteedel ja keskväljakul. Rohkem ruumi või erinevat maastikku vajavad alad peetakse linnast väljas, nt jalgrattakrossi võistlus. „2014 sügiseks on valmis ka Kuressaare linnastaadioni rekonstrueerimine,“ kinnitas Kuressaare spordibaaside juht Kalev Kütt, mis annab võimaluse enne suuri võistlusi staadionit mõnel väiksemal Jõudi võistlusel testida.

Võistlused toimuvad kahekümnel juba traditsioonilisel suvemängude alal. Lisaks saab Kuressaare välja pakkuda oma lemmikalad. Abilinnapea Tiina Talvi tunnistas, et mängudel võiks juures olla üks saaremaine ala, millega just need mängud meelde jääksid.

2011. aastal Rakveres toimunud 13. Eestimaa Suvemängudel oli korraldajaid-kohtunikke 350 ringis, mis on tõsine väljakutse siinsetele treeneritele-kohtunikele-vabatahtlikele. „Neid me ootaks eeskätt Saaremaalt,“ ütles EMSL Jõud peasekretär ja mängude peakorraldaja Tarmo Volt.

Järgmine kohtumine seoses 2015. aasta suvemängudega toimub juba sel sügisel, kui hakatakse koostama juhendit ja koguneb esimest korda suurem töögrupp.