Kandideerimine bobimeeskonda oli avatud kõikidele kuni 25-aastastele sportliku taustaga noormeestele. Huvilistel oli kandideerimiseks aega kaks nädalat, selle aja jooksul laekus 45 sooviavaldust väga erineva sporditaustaga inimestelt. Näiteks olid esindatud mitmed noorsõudjad, jõutõstjad, ralliga tegelenud noormehed, murdmaasuusatajad, kiiruisutamise taustaga inimesed kui ka kergejõustiklased.

Esimeses valikuetapis, mis koosnes CV-voorust ja vestlusest, valiti välja 15 noormeest, kellele koostati individuaaltreeningu plaan, mida nad suve jooksul jälgima peavad. Tallinn Bobsleigh Club idee autor ja meeskonna mänedžer Eesti aukonsul Monacos Mauro Serra on positiivselt meelestatud väljavalitud kandidaadite suhtes – tegemist on heade eeldustega sportlastega. Ta lisas: “Meeskonna loome selleks, et võistlusi võita, mitte selleks, et neil osaleda. Headeks tulemusteks on head eeldused, kuid loomulikult sõltub palju sportlaste töökusest. Eesmärgiks on osaleda Euroopa meistrivõistlustel, maailma meistrivõistlustel ja olümpiamängudel.”

Meeskonna treener Eddy Riva mainis, et tal on hea ülevaade kandidaatide sportlikust taustast ning visioon tööst, mida teha, et saavutada edu. “Bobikelgutajad peavad olemad tugevad ja kiired: stardis on vaja kiire hoog kelgule sisse tõugata. Loomulikult on oluline osata kelku juhtida, kuid esmane on tugev lüke,” lisas Eddy Riva.

Üks väljavalitud kandidaatidest Rando Kaljuvee tegeleb hetkel laskesuusatamisega, kuid otsustas kandideerida, kuna tundis, et vajab uut väljakutset. “Minul tekkis huvi ala vastu juba Sotši olümpiamängudel bobikelgutamise võistlusi jälgides. Juba siis tekkis soov ise seda ala harrastada. Hea kokkusattumusena oli võimalik mõned kuud hiljem Eesti esimesse bobikelgu meeskonda kandideerida ja haarasin sellest võimalusest kinni.”

Suurtoetaja Colonna kinnisvara esindaja Roberto de Silvestri arvates on tegemist hea projektiga, millega Eestit maailmas tutvustada ning usub, et jätkab Eesti bobikelgu toetamist ka järgmistel hooaegadel.

Eesti Olümpiakomitee spordidirektor Martti Raju arvas, tegemist on potentsiaalika projektiga. “Kindlasti on uue alana raske tulla Eesti spordimaastikule, kuid tegemist on olümpiaalaga, mis olümpiaprogrammist lähiajal ei kao. Samuti on tegemist tugeva telealaga. Ma loodan et Eesti sportlane suudab end sellel alal olümpiale sõita, arvestades, et kvalifikatsioonireeglid ei ole väga lihtsad. Alguse potentsiaal on olemas.”

Septembri keskel ootavad noormehi ees füüsilised katsed, mille tulemusena valitakse välja kuni 8 noormeest, kes jätkavad meeskonnas ning kes osalevad novembrikuises treeninglaagris Austrias.