Kolmapäeval saabusid universiaadilinna ka esimesed Eesti sportlased - jalgpallurid, poksijad ning sulgpallurid, kelle võistlus algabki reedel. Jalgpallinaiskonna esimeseks vastaseks on Jaapan, 07. juulil on vastaseks Brasiilia ja 09. juulil Inglismaa. Kõik meie naiskonna mängud algavad kell 20.00 kohaliku aja järgi, mil on juba pisut jahedam. Päevaks prognoositakse lähipäevadeks kuni 35 kraadist kuumust.

Meie naiskonnas mängivad Signy Aarna, Kristina Bannikova, Lilli Benck, Liis Emajõe, Riin Emajõe, Imbi Hoop, Hannaliis Jaadla, Miina Kallas, Karina Kesvatera, Vlada Kubassova, Grete-Lilijane Küppas, Getter Laar, Daniela Mona Lambin, Katrin Loo, Annika Pajupuu, Pille Raadik, Inna Zlidnis, Tiina Trutsi, Eneli Vals, Kethy Õunpuu. Mitmed tüdrukud on juba kolmas kord universiaadil. Treeneriks on Keith Boanas.

Poksijatest lähevad võistlustulle reedel vennad Karlsonid. Kuni 81 kg raskuste meeste hulgas võistleb Ain Karlson ja kuni 91 kg kaalukategoorias läheb poksiringi 2012. aasta üliõpilaste maailmameister Rain Karlson

Sulgpalluritest lähevad võistlustulle Laura Vana, Melissa Mazurtšak, Liis Järveoja, Tauri Kalmet, Ronald Üprus ja Rainer Kaljumäe.

Neljapäeval ehk täna saabuvad universiaadilinna meie võrkpallurid ja sõudjad, aga samuti esimesed kergejõustiklased.

Universiaadi kodulehekülg on www.kazan.ru, kus leiab kogu info universiaadist. Kuigi Eesti telekanalid ei tee ülekandeid universiaadist, siis Eurosport teeb ülekandeid enam kui 100 tunni ulatuses ja kuna üks eelisala on võrkpall, siis on kindel, et ka Eesti-Venemaa mängust teeb Eurosport otseülekande.