12,4 km pikkusel Nõmme-Mustamäe ringil peetud 186 km pikkusel võidusõidul oli mitmeid hetki, kus ratturid üritasid eest ära sõita, kuid kõige olulisem äraminek toimus 11-ndal ringil. 5-meheline seltskond sõitis peagrupil eest, sinna kuulusid Eesti koondist esindav Erki Pütsep, Läti koondislane Gatis Smukulis, kaks Klaipeda /Splendid Cycling Team liiget Marius Bernatonis ja Gediminas Bagdonas ning läti profitiimi Rieutumu Banka sõitja Aleksejs Saramotins.

Sama grupp läks ka viimasele ringile liidritena, edu lähimate tagaajajate ees oli siis 40 sekundit. Viimasel ringil jäi kõik finiši peale ja publiku ovatsioonide saatel mängis Erki Pütsep üle nii leedukad kui lätlased ja finišeeris E.O.S. Tallinn GP võitjana. Napi veerand rattapikkusega kaotas talle Aleksejs Saramotisn, kolmas oli Marius Bernatonis.

Erki Pütsepa sõnul polnud tal ainsa eestlasena lõunanaabrite seltskonnas sugugi lihtne, kuid siiski tundis ta viimastel kilomeetritel, et seekord võtab võidu tema.

See on kodustel sõitudel Erkile teine võit järjest, eelmisel nädalavahetusel võidutses ta Tartu tänavasõidul.

Pühapäeval stardib Pütsep Prantsuse karikal ja siis ootab ees Tour de Luxembourg, peale mida tuleb Pütsep taas Eestisse, et osaleda 50. Saaremaa Velotuuril.

Paremuselt teine eestlane oli eile Jaan Kirispuu, kes sai kokkuvõttes 7. koha, kaotades võitjale Pütsepale 52 sekundit.