"Peame alati meeles pidama, et Eesti on võtnud endale rahvusvahelised kohustused dopinguvastases võitluses. See on iseenesestmõistetavalt väga sensitiivne valdkond. Kõige halvem on see, kui Eestist jõuab maailma signaal, et meie dopinguvastase võitlusega tegelevas organisatsioonis on erimeelsused ja lahkhelid," ütles olümpiavõitja ja SA Eesti Antidoping apellatsioonikolleegiumi liige Erki Nool Delfile.

Nool lisas, et kui on kahtlused SA Eesti Antidopingu objektiivsuses või viited võimalikule vastu töötamisele, siis võib see hullemal juhul viia selleni, et Eesti sportlasi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel osalema ei lasta.

"Kahjuks peab tõdema, et eelmise aasta lõpus tehtud muudatused SA Eesti Antidopingu nõukogus on toonud kaasa erimeelsusi, mis rahvusvahelisel tasandil võivad Eesti spordile kahju teha," leidis Nool.

Mullu novembris otsustas Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee lisada sihtasutuse Eesti Antidopingu nõukogusse EOK presidendi Neinar Seli.

Delfi Sport kirjutas eile, et mitmete signaalide kohaselt peab Eestis ainsana dopinguvastast võitlust Kristjan Port ning tema vastas on nn Neinar Seli leer.

Teatavasti otsustas Eesti Olümpiakomitee - kes on SA Eesti Antidoping asutaja ja mille töö eest vastutab - täitevkomitee eelmise aasta lõpus, et lahkunud juhti Valdur Laidi asendab nõukogus EOK president Neinar Seli. Uue liikmena kaasati Toomas Tõniste asemel Eve Unt, vanadest olijatest jäid Port ja Tõnu Seil. Seli ja Unti seob märksõna Tartu ülikooli kliinikum: esimene kuulub ka selle nõukogusse, teine on spordimeditsiini osakonna vanemarst. 14. jaanuaril määrati Eve Unt ka nõukogu esimeheks.

Undi sõnul lõhestumist ei ole. „Seda ei saa öelda, et on lõhe. On erinevad arvamused, käib diskussioon. Neis asjades ei ole ainult üks arvamus," sõnas ta.

Kui seni andis EAD poolt kommentaare kõneisikuks määratud Port, siis teisipäeva hommikul edastati pressiteade, milles Unt põhjendas, miks kasvuhormooni uute piirväärtuste kinnitamiseni oodatakse ka võimalike otsustega Andrus Veerpalu juhtumis.