Kõige keerulisem on läbisaamine meeste koondise esinumbri Nikolai Novosjolovi ning Kaabermaa vahel. Mõlemad Haapsalu taustaga mehed, aastaid vehelnud koos klubis ROI, kuid nüüd lootusetult tülli pööranud. Tüli juured võivad peituda perioodis kui Novosjolov oli Vehklemisliidu peasekretär ning Kaabermaa tema tegevuse üks suuremaid opositsionääre. Jääb vaid loota, et selline asjade seis, sportlikele tulemustele pärssivalt ei mõjuks.

Novosjolovi sõnul on tema ettevalmistus MMiks olnud võrreldes viimaste aastatega kvaliteetsem. Oktoobri teises pooles õnnestus Formias (Roomast 175 km lõunas) osaleda 10 päevasel treeningkogunemisel koos Itaalia A ja B koondisega. „See oli hea võimalus näha kuidas tippkoondised treenivad ja tiitlivõistlusteks valmistuvad. Kindlasti hindamatu kogemus," sõnas tänavune Tallinna Mõõga võitja Delfile.

Juuli alguses peetud Euroopa meistrivõistluste järel, kus Novosjolov sai 9. koha, on ta kaasa teinud kolmel jõuproovil ja need kõik võitnud. Jutt käib Põhjamaade meistrivõistlustest, Eesti meistrivõistlustest ja Valge Daami turniirist Haapsalus. Pole just kõige suurema kaaluga turniirid, aga arvestades, et Novosjolov on esinenud väga stabiilselt, võib MMile vastu minna üsna lootusrikkalt. Kui vaid omavahelised suhted ka korras oleks...

Novosjolovi kõrval esindavad meeste koondist Pariisi maailmameistrivõistlustel Marno Allika, Tõnis Rennu ja Sten Priinits. Meeste epee individuaalturniiri eelringid peetakse reedel, medalid jagatakse esmaspäeval (?).

Naiste epee eelringid veheldakse täna, Eestit esindavad Irina Embrich, Kristina Kuusk, Julia Zuikova ja Julia Beljajeva.