Aastaid juba Hispaanias elava Salumäe ajaloolised medalid ning ratas pannakse müüki 4. ja 5. novembril, teatab Graham Budd Auctionsi Ltd koduleht. Müügikohaks on kuulus Sotheby oksjon, mis asub Londoni südames Bond Street´il.

Lisaks kuldadele ja rattale lähevad müüki ka Souli olümpial kantud kiiver, Barcelona olümpia võistlussärk, 1996. aasta Atlanta olümpia diplom ning veel, kuid natuke vähemtähtsaid, Salumäe sportlaskarjääri meenutavaid esemeid.

Kõige hinnalisemaks neist esemeist on 1988. aasta Seouli olümpia kuldmedal 1000 meetri sprindis, mida oksjoni lehel reklaamitekse veel kui esimest kuldset medalit, mis naistele trekisõidu ajaloos olümpial välja antud. Medali väärtuseks hinnatakse 9000 kuni 12 000 naela. Lõpphind kujuneb siiski oksjoni käigus, tegemist on praegu vaid hinnangulise väärtusega.

Sama kalliks hinnatakse Salumäe 1992. aasta Barcelona olümpiakulda - esimest kuldmedalit, mis Eestile pärast 1991. aasta taasiseseisvumist üldse võidetud. Koos sellega läheb müüki Salumäe olümpia akrediteering ja olümpiaküla pääse ning allkirjaga postkaart.

Barcelona olümpia kullavõidu ratta eeldatavaks hinnaks on Salumäe koos oksjonipidajaga määranud 2500-3500 eurot, asjade eeldatavaks koguväärtuseks 41 000 eurot.

Oksjon kõikidele nendele asjadele toimub 4. novembril.

Salumäe ise pole pärast kohtuvõitu ajakirja Kroonika üle olnud nõus Eesti ajakirjandusega suhtlema. "Ma ei soovi ühelegi Eesti meediaväljaandele anda enam ühtegi intervjuud. Palun mõistmist! Võite selle sõnumi edastada," ütles ta septembri lõpus Publikule.