"Olen väga õnnelik, ikkagi medal ja olümpiapilet!" rõõmustas 23-aastane Mäe, kelle jaoks tänane medalivõit oli karjääri esimene täiskasvanute seas.

Turniiri alustas Mäe kaheksandikfinaalis 1:6 kaotusega hiinlannale Qian Zhoule.

"Juhtisin 1:0, kuid andsin seejärel initsiatiivi käest. Ju ma siis pole lihtsalt valmis teda veel võitma, jäin talle alla ka eelmisel aastal pronksimatšis. Samas, olen Zhoule tänulik, et ta finaali jõudis, vastasel korral oleks minu jaoks MM läbi olnud," nentis Mäe.

Lohutusringis sai Ahto Raska hoolealune tulemusega 4:0 jagu jaapanlannast Chiaki Iljimast, kindlustades olümpiapileti ja õiguse maadelda pronksi eest.

"Läksin maadlema enesekindlalt. Tegin esimesel perioodil nelja punkti väärilise heite ja hoidsin edu lõpuni välja."

Pronksimatšis alistas Mäe Kolumbia maadleja Olaya Gutierrezi 8:2.

"Olin ka selles matšis enesekindel, kuigi polnud Gutierreziga varem maadelnud. Domineerisin kogu kohtumist ega lasknud vastasel initsiatiivi haarata," selgitas 24 naise konkurentsis medalini jõudnud Mäe.

Hoolimata tõsiasjast, et lisaks Mäele võitis MM-il medali ka tema treeningkaaslane, soomlanna Petra Maarit Olli (hõbe kaalukategoorias -58 kg), ei plaani Rakverest pärit neiu kordasaadetut kohe tähistama hakata. "Mis siin ikka, magama ära vaikselt," muigas pikast päevast väsinud eestlanna.

"Nüüd on plaan aeg maha võtta ja puhata, et olümpia-aastal taas värske olla," lisas Mäe lõpetuseks.