Eile avaldatud Vitali Bernatski komisjoni raportis heidetakse dopingu vahendamise kahtluse vari just neile kahele treenerile.

Bernatski väitis komisjonile, et andis Lembergile nõu EPO ja kasvuhormooni kasutamise planeerimise kohta ning müüs talle mõlemaid aineid, mille eest Lemberg tasus väidetavalt sularahas. Bernatski nimetas ainete kasutajaks Pavel Loskutovi, kelle jaoks Harry Lemberg käis ravimeid ostmas ja nõu küsimas, seisis komisjoni lõpparuandes.

Mati Alaver ostis Bernatsi väitel temalt kasvuhormooni ning nimetas ravimite kasutamise nõuannete ja ravimite saajatena Alaveri sportlastena Andrus Veerpalu ja Jaak Maed.

"Saatsin kirja välja, kuna tegemist on kahe viienda kategooria treeneriga. Kirjutasin, et nad võiksid anda omapoolse seisukoha. Tähtajaks andsime 25. augusti, kuna 28-ndal on EOK täitevkomitee istung, kus on see Bernatski komisjoni raport arutlusel. Tahame vastavate spetsialistide seisukoha täitevkomitees otsustamiseks lauale panna," rääkis Sukles Delfile ja Eesti Päevalehele.

Kutsekomisjoni esimees Kristjan Port, kes ühtlasi juhtis ka EOK Bernatski komisjoni, ei osanud veel vastata, millal kutsekomisjon kokku tuleb. "Täna tuli üleskutse, et komisjon võiks arutada, kas nad on oma kutset väärt. Me ei ole veel kokku leppinud, millal kokku tuleme. Küllap see lähiajal juhtub," sõnas Port.

EOK treenerite kutsekomisjoni kuuluvad lisaks Pordile veel Rein Haljand (Tallinna Ülikool), Martin Mooses (Tartu Ülikooli Täienduskoolikeskus, Jaak Salumets (Eesti Treenerite Liit) ja Toomas Tõnise (Eesti Olümpiakomitee), EOK esindaja puudumisel ka asendusliige Martti Raju.