EOK presidendi Neinar Seli sõnul on oluline toetada sportlasi hariduse omandamisel. „Sportlaskarjäär on kokkuvõttes vaid osa sportlase elust ning hea haridus aitab leida elus koha pärast tippspordist lahkumist. Tuleb tunnustada sportlasi, kes oma haridusteele mõtlevad. Meie ülesanne on aidata luua tingimused, et sportlastel oleks lihtsam omandada uusi teadmisi ja oskusi ning samas ka luua kontaktivõrgustikku tulevaseks erialaseks eluks,“ ütles Seli.

2014. aasta kevadsemestriks said stipendiumi: Aleksandr Drozdov (allveeujumine), Harri Lill (curling), Egert Põldma (golf), Martin Puusepp, Kristen Kivistik ja Andri Lebedev (jalgrattasport), Grigori Minaškin ja Martin Padar (judo), Liina Laasma, Jekaterina Patjuk, Tanel Laanmäe, Raigo Toompuu, Kaarel Jõeväli ja Kätlin Tõllason (kergejõustik), Kerttu Jallai (korvpall), Kaimar Lees ja Indrek Napsep (käsipall), Sirli Hanni, Kalev Ermits, Jan Treier (laskesuusatamine), Meelis Kiisk (laskesport), Epp Mäe (maadlus), Imre Tiidemann (moodne viievõistlus), Markus Puusepp (orienteerumine), Merike Õun (sporditöötaja), Jaak Mae (suusatamine), Kätlin Sepp (ujumine), Rasmus Haugasmägi ja Marek Peeba (veemoto), Reena Pärnat, Anneli Preimann (vibusport), Alari Liiv, Baile Orb ja Gerli Vinkel (võistlustants) ning Kristo Kollo (võrkpall).

Stipendiaadid valis välja EOK stipendiumikomisjon koosseisus Madis Lepajõe ja Epp Rebane Haridus- ja Teadusministeeriumist, Tõnu Seil Kultuuriministeeriumist, Ants Veetõusme Eesti Akadeemilisest Spordiliidust ning Neinar Seli, Martti Raju ja Siim Sukles Eesti Olümpiakomiteest.

Juba kümnendat aastat välja antav haridusstipendium on osa Eesti Olümpiakomitee ning haridus- ja teadusministeeriumi noorsportlaste treeningtoetuste ja tippsportlaste koolitoetuste koostööprojektist. Stipendiumi saavad taotleda nii praegused kui ka endised tippsportlased ning sporditöötajad kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Stipendiumikonkurss toimub kaks korda aastas ja stipendiumifond aastas on kokku 60 000 eurot. Eelmisel, 2013. aastal anti välja 69 stipendiumi 60 989 euro väärtuses.