Esimest korda krooniti Kardell Rootsi meistriks 1980. aastal. Hiljem lisandus veel kolm meistritiitlit. Maailmameistrivõistlustel oli ta parim saavutus hõbemedal.

Kogu see edu tuli aga dopingu abiga, mis peagi hakkas ka mehe tervisele. ADHD ehk hüperaktiivsuse all kannatanud kulturist hakkas keelatud ainete tarvitamise tagajärgi mõistma 1989. aasta võistluste järel, kirjutab Iltalehti.

"Mu vererõhk hüples nagu Ameerika mäed. Ma kannatasin unetuse all ning tundsin mitmeid teisi kõrvalmõjusid." Üks neist oli erektsioonihäire.

"Mu peenis rippus nagu lips kaelas," ütles tänaseks 56-aastane Kardell.

Kardelli dopinguainete nimekiri oli pikk: unerohud, amfetamiin, veterinaariameditsiin ja Parkinsoni tõve tabletid. Kõik, mida kätte sai, tuli ära proovida.

"Kui ma oleks natukene mõelnud, oleksin ilmselt selle peale tulnud, et võib-olla ei oleks tark mõte süüa loomadele mõeldud tablette või raskete haiguste ravimiseks tehtud ravimeid. Aga ma ei olnud nii nutikas. Kõik vääris proovimist," ütles Kardell.

Kulturisti karjäär lõppes 1993. aastal, kuid ravimite võtmine jätkus. Kardell jäi amfetamiini- ja alkoholisõltlaseks. Selgushetk saabus 2008. aastal, kui ta ärkas haiglas 4,56-promillise joobega.

"Olin mitmel korral silmitsi surmaga. Mulle tuli teha mitu vereülekannet," meenutas mees perioodi, mis teda karsklaseks hakkama sundis.