Uue aasta alguses toimuvale Simpel Sessionile on oodata 130 võistlejat 30 riigist. Teiste seas Simpel Sessioni trikiratta tänavasõidu tiitlikaitsja Garret Reynolds Ameerika Ühendriikidest, kes sel aastal võidutses ka maailma suurimal ekstreemspordivõistlusel X-Games.

Rula poole pealt on Simpel Sessioni korraldajatel au esitleda maailmakuulsat Chad Fernandez’it kellel lisaks stiilsele sõidule on ette näidata ka rollitäitmised filmides “Lords of Dogtown”, “Grind” ja N.E.R.D.i muusikavideo. Chad on sel korral Simpel Sessioni rulasõitjate nimekirja lisatud esimene tuntud ameeriklane ning lisa on veel palju tulemas.

„Simpel Session on üle kogu maailma kogunud hulgaliselt fänne nii sõitjate, toetajate kui ka pealtvaatajate hulgas ning oleme uhked, et toome igal aastal Eestisse üle saja maailma tippekstreemsportlase,” sõnas festivali peakorraldaja Mario Kalmre.

„See annab Eesti publikule võimaluse vaadata väga proffe sõitjaid oma kodus — paljude teiste riikide fännidel seda võimalust hetkel ei ole,” selgitas Kalmre.

Ta lisas, et ekstreemsport kogub järjest enam populaarsust ning tunnustust ka nö päris-spordi kategooriates.

„Ekstreemsport on juba jõudnud olümpiamängudele — BMX racing oli näidisalana esindatud sellesuvistel Pekingi olümpiamängudel ning juba praegu on teada, et nelja aasta pärast astuvad Londonis üles rulatajad,” kinnitas peakorraldaja nii trikiratturite kui ka rulatajate populaarsuse tõusu.

Simpel Session 09 toimub nagu varasematelgi aastatel Saku Suurhallis, kuhu ehitatakse skatepark spetsiaalselt ürituse tarbeks. Skatepargi disainib kolmandat aastat järjest Ameerika Ühendriikidest pärit Nate Wessel, kes on üks maailma tuntumaid skatepargi disainereid. Kalmre sõnul on nii korraldajad kui ka võistlejad Wesseli töödega väga rahul olnud, mistõttu ei hakatud jalgratast leiutama ning kutsuti mees ka selleaastast parki disainima.

„Seekordne Sessioni skatepark on saanud mõjutusi sadamamiljööst ja kohale tuuakse ka täismõõtmetes konteiner, võistlejatele on põnevaid väljakutseid ning fännid saavad hea vaatemängu,” kirjeldas peakorraldaja tänavust võistlusareeni.

Simpel Session 09 päevajuhtideks on juba eesti publikule tuntud BMX’i spets Zack “Catfish” Yankush ning esmakordselt Simpel Sessionile saabuv maailma tuntuimate rulavõistluste päevajuht Dave Duncan.

„Duncan on oma 46 eluaastaga kui rulatamise elav legend. Aga mõlemad mehed on oma ala täielikud professionaalid ja võin kätt südamele pannes öelda, et neid kuulata on vähemalt sama hea kui vaadata sportlasi trikke sooritamas,” kinnitas Mario Kalmre.