Eelmisel nädalal tulid prokurörid välja ballistikaekperdi raportiga, mille kohaselt olevat parasportlane Pistorius tabanud tüdruksõpra Reeva Steenkampi läbi tualettukse tulistades kõigepealt puusa ning alles viimane, neljas kuul lõhkus koljuluu ja tappis naise koheselt.

Raport kinnitab ka kolme tunnistaja ütlusi, kes kuulsid pärast kuulilaske naise karjatusi.

Seni olid Pistoriuse advokaadid tunnistajate ütlused ümber lükanud, väites, et just esimene lask tappis Steenkampi.

"Asitõendite valguses on meil nüüd Oscar Pistorius, kes tulistab käsi näo hoidvat ja vetsus karjuvat Reeva Steenkampi - ja see on mõrv," kinnitas du Toit AP-le. "Raport on prokuröridele kätte mänginud kuldse niidi, mis viitab karjuvale inimesele, keda tulistatakse. Tegemist on faktiga, mida saab siduda eksperdi hinnanguga ning tunnistajate ütlustega. Kui need omavahel selle kuldse niidiga kokku siduda, on Oscaril tõsine probleem."

Du Toit hinnangul võivad Pistoriuse päästa tema enda tunnistus ning kaitsjatepoolne ballistikaraport.

"Ainus küsimus on, kas tapmine oli kavatsetud või oli kavatsus subjektiivne. See tähendab, et süüdistatav peab tulema ja selgitama. Oscari enda tunnistus saab olema võtmeosaks," ennustas Du Toit.

Prokurörid on öelnud, et esitavad viimased asitõendid järgmisel nädalal, tuues tunnistajapinki veel viis inimest. Kohus jätkub 7. aprillil, seejärel 14. aprillist kuni 16. maini.

27-aastast paraolümpiastaari Pistoriust ähvardab ettekavatsetud mõrva puhul süüdimõistmise korral vähemalt 25-aastane ning ettekavatsemata mõrva eest 15-aasane vanglakaristus.