„Mu kalender on tänavu malele pühendunud,” ütles Ehlvest Mosk­vas pärast kaotusteta esinemist Moscow Openil, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuue viigi kõrvale sai ta kolm võitu, mis andis 31. koha. Üks võit veel ning ta oleks võinud kerkida juba esikümnesse.

Oma parimatel päevadel maailma viie parima maletaja hulka kuulunud 46-aastane Ehlvest ütles, et ta soovib hästi mängida aasta lõpus Hantõ-Mansiiskis MK-turniiril, kuhu ta pääses üle mitme aasta, võites eelmise aasta oktoobris Ameerika kontinendi valikturniiri. 128 osavõtjaga MK-finaal toimub olümpiasüsteemis.

Pokkeri peale ei lähe

Varem on Ehlvest MK-turniiril pääsenud 16 parema hulka. Ma­letaja sõnul ei sea ta seekord suuri eesmärke.

„Ma ei saa lubada, et mängin sama edukalt, sest sellises nok­aut-süsteemis turniiril on õnne vaja,” ütles ta. „Mul ei ole kindlat eesmärki. Praegu on ju majanduskriis, malet mängida – see on nagu väike puhkus.”

Eelmisel aastal õppis Ehlvest investeerimispangandust ning proovis ka sel alal töötada, pääsedes Londonis tööle tuntud kompaniisse – Merrill Lynchi, kuid tuli sealt peagi ära.

„Õppisin enda jaoks rohkem. Sellega on nagu malega, et kui õpid mõne asja ära, siis kaob ka huvi,” rääkis Ehlvest.

Majanduskriis pole Ehlvesti sõnul males veel erilist mõju avaldanud, vähemalt mitte USA-s, kus ta rohkem mängib. Turniiridel osavõtjate arv on seal hoopis suurenenud.

„Inimesed ilmselt vaatavad, et enam pole nii palju variante, mi­da teha. Kõik läheb nagunii hal­vasti, sõidan parem turniirile Las Vegasesse, kus saan elada nädal aega oma maailmas,” arutles psühholoogiharidusega Ehlvest.

Paljud maletajad on Ehlvesti sõnul läinud üle pokkeri peale, eriti Venemaal. Ehlvest ise mitte. „See võtab liialt aega ära.”