Rahvusvahelisele suurvõistlusele olid kohale tulnud sportlased 11 riigist. Laupäeval toimunud vabatreeningul oli parima eestlasena Aivar Kommisaar kolmas, Matthias asus neljandal kohal ja Ardi aeg oli kuues.

Ajasõidus olukord muutus ja esimesse starti oli Art minemas esimesena, Matthias teisena
ja Aivar neljandana. Hooaja 2012 maailmameistri Marcin Mucha (POL) stardikoht oli alles seitsmes. Esimeses stardis toimus avarii Marcin Gembiaki (POL) ja Tomas Morkunase (LTU) vahel,
toimus kordusstart. Esimese sõidu lõpetas kindla liidrina Art Raudva, teisena lõpetas noor 17 aastane debütant Matthias Agur ja kolmandana Marcin Mucha (POL). Teises stardis algas kõik sarnaselt esimesele, kuni Matthias tegi sõiduvea mille kokkuvõttes ta diskvalifitseeriti teisest sõidust.

Kolmandas stardis pidi Matthias alustama viimaselt kohalt. Kolmandas sõidus katkestas eestlaste vahelt Marcin Mucha (POL) mis jättis teise ja kolmanda koha jagamise viimaseks sõiduks
kolme piloodi vahele. Art Raudva võitis kolmanda sõidu ja sellega oli kindlustanud omale euroopa meistritiitli. Neljandas sõidus langes finishilipp Aivari järgi esimesena, teisena tuli finishisse Matthias ja eestlase suurim konkurent Poola esindaja Marcin Mucha oli neljas. Sellega tegid eestlased ajalugu ja hõivasid pjedestaali kõik kolm kohta. Euroopa esikolmikut on võimalik näha võistlemas tuleval laupäeval 22. septembril Tartus Anne kanalil, kus toimub Eesti meistrivõistluste viimane etapp.
Võistlusstardid algavad laupäeval kell 12.00.

Klassi T-550 Euroopa meistrivõistlused 2012
1. Art Raudva EST Euroopa meister
2. Matthias Agur EST
3. Aivar Kommisaar EST