Tartumaal, Vellaveres, peetud field-target laskmise Estonia International Open võistlustel osales kogu 15 liikmeline Vene rahvusmeeskond. Teiste hulgas olid kohal ka assotsiatsiooni NAFT president Maksim Matvejev ja naiste kahekordne maailmameister Galina Jakušina. Leedust oli kohale tulnud 5 liikmeline laskurite delegatsioon eesotsas meeste maailmameistriga Linas Burvis. Külalisi oli veel Saksamaalt ja Lätist. Eesti Rahvusliku Field-Target Assotsiatsiooni presidendi Kaidu Jalakase sõnul oli ilm kolm päeva kestnud võistlustel fantastiline, taevas praktiliselt pilvitu ja sooja kuni 28 kraadi. Võistlusrajad olid Vellavere väga kaunil ja sobival maastikul kujundatud sarnaseks augustis Saksamaal toimuva MMi radadega. Meie laskeradade keerukus oli Venemaalt tulnud võistlejatele tõsine üllatus ja raske pähkel eriti esimesel võistluspäeval. “Väljaku peremeestena suutsid eestlased juba esimesel päeval näidata piisavalt häid tulemusi, mis andis meile veidi enam võimalusi riskivõtmiseks järgmistel päevadel ning lõpuks tagasid need pingutused meile kaks kohta poodiumil,” märkis Jalakas.

Springer kategooria Open/Men klassis tuli 100 tabamusega kuldmedalile Meelis Kurvits Tartust, edestades Mihhail Šalimovit Venemaalt 7 tabamusega ja Heli Jalakast Tallinnast 13 tabamusega. 2011.a meeste maailmameister Linas Burvys jäi seekord 86 tabamusega neljandaks.
Naiste arvestuses võttis kahekordne maailmameister Heli Jalakas 87 tabamusega esikoha, edestades oma põhilist rivaali, leedulannat Regina Burviene, 15 tabamusega.

PCP kategooria Open/Men klassis tuli ülivõimsalt kuldmedalile maailma esikümnesse kuuluv Sergei Zubenko Venemaalt 121 tabamusega, edestades teiseks tulnud Sergejus Titarenkot Leedust kaheteist ja kolmandaks tulnud Kaidu Jalakast Tallinnast neljateist tabamusega.
Naiste arvestuses võttis 99 tabamusega esikoha kahekordne maailmameister Galina Jakušina Venemaalt.
Juunioride arvestuses võitis 70 tabamusega kuldmedali Kristin Antsmäe läbi ümberlaskmise Oliver Vanamets vastu, tabades püsti asendist 40 m kaugusel olevat 40 mm laskeavaga sihtmärki.

„Me ei saanud kogu algselt planeeritud maailma paremikku kohale, kuid see tegelikult isegi sobis kokku meie puuduliku eelarvega“ ütles Jalakas pärast võistlust. „Suutsime oma laskuritele siiski luua vajaliku keerukusega rajad ja tekitada piisavalt tugeva võistlustressi, mis andis meile 6 nädalat enne MMi hea võimaluse parandada tehnikates avastatud puudusi,“ kinnitas Jalakas.

Field-target on spordiala, kus looduses võisteldakse õhupüssidest siluettmärkide pihta laskmises, mis on laskurist 8 kuni 50 meetri kaugusel ja tabada tuleb märgis olevat 15, 25 või 40 mm suurust ava. Tänaseks on see spordiala sidunud endaga kümneid tuhandeid laskureid üle terve maailma ning maailmaorganisatsiooniga WFTF on liitunud 35 riiki. Eesti on WFTFi liige alates 2010. aastast. Rahvusvahelisi võistlusi peetakse kahes kategoorias: suruõhupüssid ehk PCP ning vedrupüssid ehk Springer kaliibris 4.5 mm ja võimsusega kuni 16,3 J.