Denmark Open on World Tour 750 turniir ja sellega maailma absoluutsete tippvõistluste seas, kuhu pääsevad 32-kohalistesse tabelitesse maailma edetabeli alusel vaid parimad mängijad. Eestlannade jaoks oli see esimene kord sellise kategooria turniiril võistelda.

Kristin Kuuba (BWF 59) loositi naiste üksikmängus avakohtumises vastamisi maailma edetabeli 3. numbri Akane Yamaguchiga Jaapanist. Jaapanlanna aga vahetult turniiri eel viiruse tõttu siiski Euroopasse võistlema ei sõitnud ja nii sai Kuuba esimeses ringis loobumisvõidu.

Teises ringis tuli tema vastu Saksamaa esinumber ja maailma edetabeli 44. Yvonne Li Saksamaalt. Liga oli Kuuba varem kohtunud kahel korral, kuid polnud veel võidurõõmu maitsta saanud. Tänast mängu alustas paremini vastane ja oli esimeses geimis pidevalt mõne punktiga ees. Teises geimis kohad vahetusid ning Kuuba sai hea hoo sisse ja viigistas 21:13 võiduga seisu. Kolmanda geimis jätkas Kuuba heas rütmis ja juhtis juba 9:2. Seejärel suutis Li aga vahe tagasi teha ja võrdsustada 10:10-le. See tagasitulek lõi Kuuba rivist välja ning hoolimata väga heast algusest otsustavas geimis, tuli täna vastu võtta kaotus 16:21, 21:13, 14:21. Matš kestis 55 minutit.

Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel lõpetasid naiste paarismängus karjääri senise parima tulemusega maailmakarika etapil, jäädes jagama 9. kohta. Avaringis said Marran ja Rüütel võidu endast maailma edetabelis 13 kohta kõrgemal asuva Prantsusmaa paari Vimala Heriau ja Margot Lamberti (BWF 60) üle.

Täna oli kaheksandikfinaalis nende vastaseks teine Prantsusmaa paar Anne Tran ja Emilie Lefel. Tran ja Lefel on kaasmaalannadest enamate tiitlitega pärjatud - maailma edetabelis 30. kohal asuv paar on medali võitnud nii 2018 Euroopa meistrivõistlustel kui 2019 Euroopa Mängudel. Viimati kohtusidki Marran ja Rüütel sama paariga 2019 Euroopa Mängudel Minskis veerandfinaalis. Sarnaselt toonase võistlusega ei suudetud ka täna veel prantslastele vastu saada. Esimeses geimis mängiti võrdselt geimi keskel oleva 11 punkti intervallini, kuid seejärel läksid Lefel ja Tran oma teed. Teises geimis jätkus võrdset mängu seisuni 4:4, misjärel tegid vastased mitme punktilise vahe sisse ja võitsid kogu mängu 21:15, 21:7.

Järgmisena võistlevad Kuuba, Marran ja Rüütel juba kahe nädala pärast Saksamaal World Tour 100 maailmakarika etapil.