SEB 11. Tartu Rattamaraton pakub spordisõpradele 89km ja 40km distantse, mis kulgevad peamiselt metsa- ja kruusateedel. Start antakse Otepäält, Tehvandi Spordikeskuse staadionilt ning finiši leiab Elva lähistelt Tartumaa Tervisespordikeskusest.

Võistlust korraldava Klubi Tartu Maratoni juhatuse esimehe Indrek Kelgu sõnul on populaarsus tulnud mitmel põhjusel. „Esiteks on tänu Lõuna-Eesti mitmekülgsele maastikule rada huvitav, kuid samas piisavalt kerge, et pakkuda sõidurõõmu ka harrastajatele. Teiseks on pikk korraldamiskogemus muutunud organiseerimise sujuvamaks,“ kommenteerib Kelk. Tema sõnul on oma panuse andnud ka rahvaspordi populaarsuse märgatav tõus viimastel aastatel.

Lisaks põhidistantsidele toimub laupäeval, 20 septembril Tähtvere Spordipargis traditsiooniline sprindivõistlus, kuhu saabuvad teravama jalaga sportlased Eestist ja välismaalt.

Klubi Tartu Maraton on alati tähelepanu pööranud ka lastele ja erandiks ei ole seegi kord. Tasuta lastesõidud leiavad aset samuti laupäeval, 20 septembril Tähtvere Spordipargis.

Nii põhisõitudele kui lasteüritustele on vajalik eelnev registreerimine.

SEB 11. Tartu Rattamaratoni juhatab sisse juba homme toimuv ühistreening. Üheskoos sõidetakse läbi 89km ja 40km radasid stardiga Tehvandilt.