3D Liiga on Eestis teine sportliku vabavõitluse võistlussari, mis on mõeldud spordiga alles alustanud inimestele.

"Eesti sportliku vabavõitluse esiliiga MMA Raju on oma ühe tegutsemisaasta jooksul jõudnud nii kõrgele tasemele, et otsustasime luua selle kõrvale ka liiga amatööridele," rääkis võistlussarja korraldaja, spordiklubi 3D Treening treener Priit Mihkelson.

"Alustavatele sportlastele võistluskogemuse pakkumine on aluseks professionaalse sportliku vabavõitluse kasvule Eestis," lisas Mihkelson.

Tagamaks algajatele võimalikult sujuvat arengut sportlastena, on 3D Liiga jaoks loodud ka amatööride taset arvesse võtvad võistlusreeglid. Püstivõistlusest tohib matšides kasutada vaid poksi ning maasvõitluses brasiilia jiu-jitsut. "Oleme võtnud kõige põhilisemad sportliku vabavõitluse osad, et spordiga alustavad inimesed saaksid teada, mis tunne on võistelda," kommenteeris reegleid Mihkelson.

3D Liiga esimene võistlus toimub täna algusega kell 13:30 Tallinna Sisekaitseakadeemia poksisaalis (Kase 61). Pealtvaatajatele on sissepääs tasuta.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala - poksi, maadluse ja judo - ning teised kahevõitlusalad.