Üritusele saabub kokku üle 200 külalise, neist 100 mängijat 12 riigist. Tallinnas hakkavad võistlema maailma parimad nais- ja meesjuunioride võistkonnad, sh ka tiitlikaitsjad Šveitsist ja Kanadast.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on juunioride maailmameistrivõistluste korraldamine Eesti Curlingu Liidule suur au ja vastutus ning ühtlasi heaks reklaamiks nii Tallinnale kui Eestile. “MM toob siia sportlased, keda näeme suure tõenäosusega järgmistel olümpiamängudel,“ lisas Randver.

Tallinnasse saabuvate külaliste hulgas on nii Rahvusvahelise Curlingu Föderatsiooni president Kate Caithness kui ka järgmisi taliolümpiamänge korraldav lõuna-korealaste delegatsioon, et õppida Eesti korraldajate kogemustest. Võistlustest teeb ülekande 16-liikmeline rahvusvaheline teleproduktsiooni meeskond.

„Meie jaoks on väga oluline, et kogu võistlus oleks tipptasemel organiseeritud, sest järgmiseks eesmärgiks seame juba täiskasvanute maailmameistrivõistluste organiseerimise Tallinnas,“ ütles Randver. Tema sõnul vastab värskelt valminud Tondiraba jäähall rahvusvahelistele nõuetele ja sobib igati kõrgetasemelise spordivõistluse korraldamiseks.

Eesti kui maailmameistrivõistluste korraldajariik tagab enda sportlastele koha ka noorte taliolümpiamängudel, mis toimuvad Norras, Lillehammeris ning kuhu pääseb 16 riiki. „See on suurepärane võimalus meie noorte sportlase jaoks, sest nii kõrgetasemelisest võistlusest osavõtt on neile väga vajalik kogemus,“ lisas Eesti Curlingu Liidu president.

Maailma curlingutipud hakkavad mõõtu võtma Tondiraba jäähallis peale 28. veebruaril toimuvat avatseremooniat. Võistlused kestavad 8. märtsini. Pealtvaatajatele on võistlusele sissepääs tasuta. Spordisündmust toetavad EAS, Tallinna linn, Kultuuriministeerium ja Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon.