Eestlastest olid tulejoonel Reena Pärnat ja Pearu Jakob Ojamäe. Pärnat näitas eelringis oma suurvõistluste parimat laskmist, kuid kahjuks tuli duellides mõlemal eestlasel juba avaringis kaotus vastu võtta. Hetkel veel ühelgi Eesti vibulaskuril olümpiapääset käes ei ole, kuid järgmisel aastal seisab ees veel 2 kvalifikatsiooniturniiri.

Pärnat lasi eelringis 70 meetri harjutuses 323 + 312 = 635 silma ja teenis sellega 27. asetuse. "Reena suutis ennast ületada. Kindlasti suurvõistluste parim laskmine," kommenteeris laskuritega kaasas olnud treener Raul Kivilo.

Pärnat tegi oma rahvusvaheliste suurvõistluste tippmargi

Tegemist pole Pärnati isikliku rekordiga, kuid siiski karjääri parima tulemusega rahvusvahelisel suurvõistlusel. Duellis tuli aga 36. asetusega USA laskuri La Nola Pritchardi vastu tunnistada vastase 6:2 paremust. Pärnat: "Eelringis suutsin paremini keskenduda, duellides polnud nii hea. Palavus segas päris palju ja tegin mõned tehnilised vead. Duellides aga selleks ruumi pole. Üldiselt jään rahule, sest tean millega edasi töötada."

Ojamäe laskmise kohta arvas Kivilo: "Pearul oli eelringis keskendumise ja enda laskmise leidmisega raskusi." Tulemus 290-297=597 silma andis 57. asetuse. Duellis 8. asetusega Taipei laskuri Hou-Cjien Wangi vastu suutis Ojamäe peale teist seeriat 2:2 viigistada, kuid pidi siiski 2:6 kaotuse vastu võtma. Wang võitis ka järgmise duelli ja jätkab teisipäeval individuaalseid duelle 16 parema hulgas.

Pärnatile ja Ojamäele kanti protokolli 1/32 duelli kaotus ja 33. koht. Üllatusi on võistluse jooksul jagunud - koguni 4 laskurit (Furukawa, Banerjee, Kang ja Londoni olümpiamedalist Roman), kes olid eelringis esikümne hulgas, kaotasid oma esimese duelli. Lisaks pakkus jutuainet see, et Londoni olümpiavõitja Oh Jin Hyek ei allkirjastanud eelringi teise poole arvestuskaarti ja ta tulemus nulliti. See võimaldas tal küll duellides osalemist, kuid ta sai protokolli viimase asetuse.

Segav tänavamüra ja kuni 40-kraadine kuumus

Treener Kivilo ja kaks sportlast võtsid pika sõidu ette ka võistluspaigaga tutvumise eesmärgil. "Kvalifikatsiooni väljak on talutav. Oleme harjunud siledate muruväljakutega. Seal on laineline ja ebaühtlane betoonväljak. Lasta tuli puidust platvormide pealt," andis Kivilo oma hinnangu. Oh Jin Hyek kurtis, et platvormi värisemist oli jalge all kergelt tunda ja see võis ka tema laskmist mõjutada. Pärnat lisas, et platsile oli tänavamüra võrreldes tavapärasega palju rohkem kuulda.

Kivilo: "Linnas käib suur ehitamine ja renoveerimine. Mul on hea meel, et olümpia toimub augustis - siis on ehk ilm pisut jahedam. Praegu oli 35-40kraadine palavus." Kivilo võtab võistlussõidu kokku järgmiselt: "Analüüsisime duellide laskmist ja selgitasin laskuritele nende nõrgad kohad. Jätkame treeningtööga ja valmistume nüüd talviseks hooajaks."

Eestis seisab veel ees 2 välivõistlust ja oktoobris algab sisehooaeg. Talvised maailmameistrivõistlused on märtsikuus ja juba aprilli lõpus algab rahvusvaheline välihooaeg 70 meetri distantsil. Olümpiapääsmed selgitatakse 23.-29. mail Inglismaal Euroopa meistrivõistluse OM lisaturniiril ja 13.-19. juunil Türgis MK-etapi raames.

Rios toimuvad järgmise nädala alguses veel individuaalsed duellid alates kaheksandik-duellidest kuni finaalideni. Täna selguvad võistkondlikud medalistid.