Kokku on delegatsiooni suuruseks 74 inimest. Eesti võistleb kaheksal spordialal - kergejõustikus, ujumises, tennises, lauatennises, taekwondos, vibulaskmises, judos ning jalgpallis.

XXV suveuniversiaad toimub 1.-12 juulini Belgradis. Mänge kannab üle ka Eurosport 2.

Eesti Akadeemilise Spordiliidu juhatus otsustas parimate sportlaste ergutamiseks eraldada Liidu eelarvest kuni 50 tuhat krooni. Konkreetsed summad sportlaste stipendiumiteks otsustakse pärast universiaadi. Samuti võttis juhatus teatavaks, et juhatuse esimees paneb ühele  ennast ületavalt esinenud ja hea tulemuse saavutanud sportlasele välja kümnekuuse stipendiumi kogusummas 30 tuhat krooni.

Enim sportlasi esindab Eestit naiste jalgpallis, kus on üles antud 20 sportlast. Esmakordselt universiaadil esineval naiste jalgpallikoondisel tuleb alagrupis vastamisi minna selliste tuntud jalgpalliriikidega nagu Inglismaa ja Venemaa, kolmandaks alagrupivastaseks on Taiwan. Turniiril on võimalik esmakordselt näha inglise treenerite Keith Robert Boanase ja Peter William Mcgoverni töö vilju  Eesti naiste jalgpalli arendamisel.

Kuigi kergejõustikus jäävad mõned tuntud nimed erinevatel põhjustel universiaadist eemale, siis ometi on 19 universiaadile sõitva sportlase hulgas ka mitmeid medalinõudlejaid. Kindlasti tahab eelmise universiaadi kolmandat kohta ületada kettaheitja Märt Israel. Kui ta suudab korrata Aleksander Tammerti ja Gerd Kanteri varasemaid võite, siis saab temast meie edukaim kergejõustiklane universiaadidel, kes on suutnud võita medali  kahel universiaadil.

Nii Tammer kui Kanter võistlesid küll mitmel universiaadil (Tammert osales neljal universiaadil), siis ometi suutsid mõlemad mehed võita vaid ühe medali. Kõrgete eesmärkidega lähevad universiaadile ka Tiidrek Nurme, Maris Mägi, Annna Iljuštšenko, Mihkel Kukk ja mõni teinegi.

Ka ujujad tahavad jõuda sel universiaadil esikaheksasse. Siiani on eestlaste parimaks tulemuseks olnud Miko Mälbergi B finaali võit ja üheksas koht eelmisel universiaadil Bangkokis kaks aastat tagasi. Oma vormi lähevad Belgradi realiseerima Andres Olvik, Vladimir Sidorkin, Sven Schneider, Jane Trepp ja Andrei Makarenko.

Lauatennises osaleb meilt naiskond, kuhu kuuluvad Marina Morozova, Kristina Ševtsova ja Mairi Marks. Meestest teeb kaasa Aleksander Smirnov. Treenerina läheb kaasa Jaan Härms.

Seekord teeb kaasa ka neli judokat. Suurimad lootused on seotud Julia Bežkoga, aga head tulemust ootame ka meestelt - Sergei Marmeljukilt, Martin Järveojalt ja Rauno Elokiurult. Taekwondos lähevad võistlustulle kolm sportlast. Sellel alal on eestlased esmakordselt universiaadil võistlemas. Vibulaskmises on  meie lootused seotud Eva Lankiga.

Enim sportlasi on koondises tartu Ülikoolist - tervelt 19. Tallinna Tehnikaülikoolist on koondises 17 sportlast ja Tallinna Ülikoolist 11 sportlast. Sisekitseakadeemiast said koondisse 2 sportlast. Ühe sportlasega on esindatud I Stuudium, Eesti Mereakadeemia, Mainor ja Tallinna Tehnikakõrgkool. Neli koondislast õpivad välismaal kõrgkoolides.

Universiaadikoondise saatmist toetavad lisaks sportlastele endile ja  Eesti AkadeemiliseleSpordiliidule ka mitmed kõrgkoolid (TTÜ; TÜ, TLÜ, SKA, TTK, I Stuudium), kultuurkapital, hasartmaksunõukogu, spordialaliidud, klubid ja omavalitsused. Koondist riietab tänu EOK-le Baltika. koondise teelesaatmine ning riietuse esitlus toimub juuni lõpus.