Millal ja mille kaudu Sa discgolfist esimest korda kuulsid ning millal otsustasid ise sellel alal kätt proovida?

Esimest korda kuulsin discgolfist oma kolleegi käest tööl, kes mulle oma vingeid kettaid ja paari videot näitas ning mind hiljem ka rajale viis. Esimesed visked tegin Tallinnas Nõmme rajal umbes kaks aastat tagasi ja tuleb tõdeda, et videotest nähtu põhjal arvasin, et ega seal midagi keerulist ei ole. Paraku oli reaalsus teine, leidsin end pidevalt metsasügavustest ketast otsimas.

Kuidas jäid rahule oma esimese võistlusega Keilas?

Keila võistlus oli ja jääb minu jaoks märkimisväärse tähtsusega võistluseks, sest see oli minu esimene etteaste Eestis. Võistluse eel sain Ralf Rogovilt visketehnikate kiirkoolituse, lisaks tutvustati mulle ka ala reegleid. Võistluse endaga jäin loomulikult rahule, kuigi jäin viimaseks, aga kohati tegin ka väga häid viskeid. See on üldse esimene kord, kui ma kusagil võistlusel viimaseks olen jäänud! Lohutuseks võitsin aga endalegi meeldivaks üllatuseks CTP võistluse, kus õnnestus ketas esimese viskega korvist meetri kaugusele puu otsa maandada ja auhinnaks sain 12 €. Pisik on nüüd igatahes veres ja soov rajale minna ning discgolfarina areneda on kahtlemata olemas.

Mis Sind discgolfi juures paelub?

Hetkel paelub mind kõige enam asjaolu, et discgolfist on minu sõpruskonnale saanud kogunemispõhjus – tullakse kokku ja visatakse värskes looduses ketast ning räägitakse maailmaasjadest. Discgolfi saavad mängida erineva taustaga inimesed – nii tegevsportlased kui ka inimesed, kes spordiga väga kokku puutunud ei ole. Põnevust lisab ka see, et rajad on erinevad ja igal rajal on omad takistused. Isiklikult tunnen, et mida rohkem rajal aega veedan, seda stabiilsemaks muutuvad visked ja seda rohkem oman kontrolli enda mängu üle.

Mida pead oma tugevuseks discgolfis ja kas kõrgel tasemel rannajalgpalli mängimine annab Sulle mingeid eeliseid rajal?

Enda tugevusteks pean eelkõige õppimisvõimet ja sihikindlust. Olles eelnevalt kõrgel tasemel muru- ja rannajalgpalli mänginud, siis on mul ka väga hea füüsiline ettevalmistus, mis tuleb samuti kasuks. Nüüd, kus olen vigastuse tõttu rannajalgpalliga suure tõenäosusega lõpparve teinud, sobib discgolf kenasti tekkinud auku täitma, et ennast liigutada ja vormis hoida.

Kas pead discgolfi enda jaoks pigem lõbusaks ajaviiteks või on plaanis tulevikus ka tõsisemalt alaga tegelema hakata?

Hetkel on discgolf minu jaoks veel lõbus ajaviide, aga plaanin kindlasti selle alaga tõsisemalt tegelema hakata. Esimesed sammud on selles suunas ka juba tehtud. Nimelt liitusin Chilli Disc Golfi klubiga ja plaanin klubi trennides osalema hakata ning rohkem viskamas käia. Pikk maa on veel minna, aga ühel heal päeval jõuan ma kohale – selline ma kord olen. Rajal kohtume!