Eesti Uisuliidu avaldus

Viimastel päevadel on Helsingis toimunud iluuisutamise EM –ga seonduvalt avaldatud meedias erinevaid arvamusi ning arutelu on endiselt päevakajaline. Eesti Uisuliit soovib siinkohal esitada paar omapoolset seisukohta.

Eesti Uisuliit tegi Jelena Glebova (pildil) lühikava esituse osas märgukirja tehnilise paneeli hinnangute ülevaatamiseks. Märgukiri, mitte protest, tehti seetõttu, et seda pidas otstarbekaks nii Eesti Uisuliit kui Jelena Glebova treener Anna Levandi.

Otsus koostada nimelt märgukiri tugines sellele, et alati ei mõju protesti esitamine sportlase edasisele karjäärile positiivselt. Tänaseks on Eesti Uisuliidule saadetud vastuseks teadaanne, et märgukirja on arutatud. Teadaanne kuulub edastamisele ka Anna Levandile kui sportlase treenerile.

Vastuse sisus ei anta hinnanguid tehnilise paneeli töö kohta ega võimalike vaidlusaluste elementide kohta. Saadud vastus on kooskõlas iluuisutamise rahvusvahelisele tava ja ISU määrustega seda tüüpi menetluses, samad allikad näevad ka ette, et omavaheline sisene ja tehniline kirjavahetus ei ole koopiatena kõigile soovijatele väljastatav vaid asjaosalistele. Seega kinnitame, et Eesti Uisuliit ei soovi saadud infot varjata vaid käitub vastavalt ISU reglemendile ja rahvusvahelisele tavale.

Kahetsusväärselt on meedias kajastatud Eesti Uisuliidu väidetavat eraldumist sportlastest ja treeneritest. Kindlasti ei vasta see tegelikkusele.

Kinnitame, et Eesti Uisuliit peab lugu oma treeneritest ja sportlastest, hindab kõrgelt nende sportlikke saavutusi ja selle saavutamiseks tehtud tööd. Esile toodud lahkarvamusi oleme arutanud omavahel ja peatreeneriga ning tõdenud, et meie eesmärk on ühiselt edasi minna, seista ala arengu eest ja väärtustada igaühe panust selles.

Maire Arm,

Eesti Uisuliidu president