Eesti läbi aegade suurima aastateenistusega sportlasest rääkides on seni ikka esile tõstetud rallisõitjat Markko Märtinit ja tema 2005. aasta hooaega, kui ta sõitis Peugeot'i ridades. Märtin pistis toona Soome ralliajakirjanike andmetel taskusse 2,3 miljonit eurot aastas. Esialgu ringlesid Eesti meedias ka jutud, et Märtini aastatasuks on koguni 50 miljonit krooni (umbkaudu 3,2 miljonit eurot), kuid hiljem tõdeti, et põhjanaabrite hinnangud on tõenäoliselt tõepärasemad. Kuulduste kohaselt sai Märtin samasugust palka ka 2006. aastal.

Samasse suurusjärku on hinnanguliselt jõudnud ka FC Liverpooli jalgpalliklubis palliv Ragnar Klavan, kes allkirjastas 2016. aastal inglastega kolme aasta pikkuse kontrahti. Eestlase kohta kirjutati Briti meedias, et keskkaitsja teenib aastas 2 kuni 2,5 miljonit eurot. Suurtest jalgpalliliigadest on just Premier League'is kõige kõrgem keskmine palk.
Ragnar Klavan.

Kui Klavan mullu Liverpooliga liitus, siis oli Premier League'i keskmiseks palgaks umbes 2 miljonit eurot. Kuna Klavan mängib Inglismaa kõrgliigas üht suuremat palka maksvas klubis, kuid tema puhul ei ole tegemist põhimehega, siis on tema prognoositud aastapalk üsna tõepärane.

Kui Klavani palk küündib järgmisel aastal Märtini tippmargi kanti, siis samas suurusjärgus hakkab järgmisel aastal olema ka rallisõitja Ott Tänaku aastane töötasu. Esmakordselt tehasetiimis sõitma hakkav Tänak hakkab erinevate meediasse jõudnud spekulatsioonide kohaselt Toyotas teenima umbes 2 miljonit eurot aastas.

Nimetatud numbrite lähedal on ka ka ameerika jalgpalluri Margus Hundi töötasu. Kui Tänaku, Märtini ja Klavani palganumbrid on kokku saadud erinevate spekulatsioonide tulemusel, siis nendega sarnases palgaskaalas Margus Hundi koha pealt on asi kõige selgem. Ameerika jalgpalliliigas NFL mängiv Hunt kuulub alates sellest hooajast Indianapolis Coltsi ridadesse. Mehe aastapalgaks on 1,1 miljonit USA dollarit ning sellele lisandub nö roster bonus 968 750 dollarit. Seega on Hundi aastateenistuseks 2,068 miljonit dollarit (1,7 miljonit eurot). Hundil on klubiga kaheaastane leping ning koos boonusega on tuleva aasta töötasu sarnane.

Nimetatud neli meest ongi Eesti spordiajaloos kõige suuremate aastapalkadega atleedid ning neist kolm saavad oma karjääri suurimat tasu just 2018. aastal.

Nüüdseks karjääri lõpetanud Eesti spordi suurkujud Mart Poom, Martin Müürsepp ja Jaan Kirsipuu teenisid parimatel aastatel kõik umbkaudu miljon eurot hooaja eest. Poomi teenistus jäi hinnangute kohaselt antud summast veidike üle ninggg teistel veidike alla.