SA Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuuse sõnul toimib see talvel suusastaadionina ning suvel kergejõustiku üksikalade ja jalgpallistaadionina nii treeninguteks kui võistlusteks. Objekt vastab ka erinevate alade rahvusvahelistele nõuetele. „Tehvandi staadioni ja hoone valmimine loob parimad tingimused Eestis talialade suurvõistluste korraldamiseks maailmakarikavõistluste tasemeni välja. Lisaks saaks staadionil korraldada nüüd ka näiteks talvel mootorkelgukrossi rahvusvahelisi tiitlivõistluseid analoogselt Lahti staadioniga,“ tutvustab Arukuusk. Märgatavalt on paranenud ka võimalused teleülekannete teostamiseks.

Tema sõnul avanevad uued võimalused ka jalgpalli ja kergejõustiku üksikalade mõõduvõttude korraldamises. Täiendavalt soovitakse olla ka teiste erinevate spordisündmuste võistluskeskuseks nagu näiteks jalgrattasõidud, autoralli, triatlon, orienteerumine, jooksmine jne. Jätkuvalt ollakse ka stardikohaks Klubi Tartu Maratoni poolt korraldatavale suursündmustele.

Uue kompleksi riietusruume ja saunasid saavad kasutada kõik ümbruskonda sportima tulevad inimesed. Staadioni hoones avatakse ka kohvik, et peale füüsilist koormust keha kinnitada ning aastal 2011 teeb samas uksed lahti Otepää Talispordimuuseum.

Muuhulgas rajati Tehvandi Spordikeskuse staadionile 1000-kohaline pinkidega põhjatribüün ja varikatusega 2200-kohaline toolidega läänetribüün. Ehituse raames uuenesid ka staadioni sissepääsuteed ja parklad ning staadioni peasissepääsu lähistele rajati Eesti suusasangarite võitude jäädvustamiseks park. Kergejõustiku jaoks on staadionil kiirjooksurada 8 rajaga, lisaks sektorid kaugus-, kolmik-, kõrgus- ja teivashüppe ning kuulitõuke, kettaheite ja odaviske jaoks. Ümber staadioni valmis ka rullsuusa- ja rulluisurada, mis ühendub juba olemasoleva 6,2 km pikkuse rollerirajaga.

Staadionil paikneb murukattega normaalmõõtmetega jalgpalliväljak ning spetsiaalkattega sportmängude välisväljak korv- ja võrkpalli ja tennise mängimiseks.

Kõigil rajatistel saab treeningute läbiviimise kõrval korraldada ka võistlusi. Lisaks püstitatakse projektiväliselt Tehvandi suusastaadioni rekonstrueerimistööde käigus staadioniehitiste koosseisu kuuluv hooldemajade kompleks ja majandushoone.