Kohtumist Rootsiga võis enne turniiri pidada võtmemänguks, mis mõjutab enim Eesti kohta alagrupis. Teisteks alagrupi vastasteks on esimese paigutusega Inglismaa, kelle vastu on kõigil väga raske saada, ja Ungari, keda maailma edetabeli ja seniste tulemuste järgi võib pidada Rootsist mõnevõrra nõrgemaks vastaseks.

Otsustavaks kujunesid täna paarismängud. Üksikmängus oli Eesti esireketi ja maailma edetabelis 59. kohal asuva Kristin Kuuba vastaseks Ashwathi Pillai (BWF 137). Kuuba võitis kindlalt esimese geimi. Teises geimis suutis vastane osutada märksa rohkem vastupanu, kuid Kuuba vormistas mängu kahes geimis 21:13, 23:21.

Kuna meestest Eesti parim Raul Must Inglismaale ei sõitnud, said rootslased omakorda kerge punkti meeste üksikmängus, kui Felix Burestedt (BWF 57) alistas Mikk Järveoja 21:5, 21:8. Nii oli määravaks kumb võistkond suuda võtta kaks punkti paarismängudest.

Päeva avakohtumist segapaarismängus alustasid hästi Helina Rüütel ja Kristjan Kaljurand, kes esimeses geimis hoidsid juhtohje, kuid geimi lõpus teravamalt ja ründavamalt mängima hakanud rootslased võtsid esimese geimi siiski ise 21:19. Teine geim kuulus täielikult eestlastele, kuid otsustavas geimis jäädi alguses tagaajaja rolli ning lõplikult järele võtta ei õnnestunud. Nii said Melker Z-Bexell ja Tilda Sjöö 21:19, 10:21, 21:15 võidu.

Kolme mängu järel oli seis Rootsile 2:1 ja Eesti vajas kohtumise võiduks punkte nii naiste kui meeste paarismängust. Eesti meistrite Kristjan Kaljuranna ja Raul Käsneri vastu tulid Joel Hansson ja Melker Z-Bexell. Kaljurannal ja Käsneril õnnestus võtta magus revanš veebruaris samalt paarilt meeskondlikul EM-l saadud kaotuse eest. Ka seekord läks mäng kolme geimi, kuid võitjatena väljusid eestlased 21:18, 11:21, 21:14.

Naiste paarismängus kasutasid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel hästi ära oma pikka kokku mängimise kogemust ja olid kindlamad Johanna Magnussonist ja Moa Sjööst numbritega 21:16, 21:18.

Homme läheb Eesti vastamisi favoriit Inglismaaga ja laupäeval Ungariga. Alagrupist edasi finaalturniirile kaheksa parema riigi sekka pääseb vaid alagrupi võitja.