Konkursile saabus 18 avaldust. Intervjuuvooru pääses neist viis meest - Delfi ja Eesti Päevalehe andmetel Priit Ilver, Jüri Järv, Marko Kaljuveer, Rait Rodi ja Virgo Parbo.

Kolmapäeval pidi toimuma kolmas voor, paraku konkurss luhtus, kuna välja valitud kandidaat teatas loobumisest. „See on ta isiklik otsus,“ kommenteeris riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus, kellel pole seadusest tulenevalt õigust avaldada kandidaatide nimesid.

Audentese spordikooli juhtiv Ilver kinnitas Delfile, et loobuja oli tema. Ta saatis põhjenduseks järgmise sisuga kirja:

"Viimasel kahel aastal on oluliselt muudetud Audentese spordigümnaasiumi rahastamist, mille tulemusena on riikliku tellimuse alusel toimetav kool pidanud hakkama saama vähendatud ressurssidega. Samuti on käivitunud 2020. aasta uue riigihanke konkurssi ettevalmistusprotsess. Sellest tulenevalt on Audentese nõukogu seadnud mulle olulised eesmärgid, et tagada spordigümnaasiumi jätkusuutlikkus ning noortele kvaliteetse hariduse- ja sporditeenuse pakkumine vähemalt kuni hankelepingu lõpuni aastani 2020. Kuna spordigümnaasiumile lisaks täidan tegevjuhi kohustusi ka Audentese spordikeskuses ja fitnessiklubis, siis minu võimalikud väljakutsed Eesti spordi arendamisel riiklikul tasandil lükkuvad edasi lähitulevikku!"

Täiendavale küsimusele, miks taandas ta kandidatuuri viimasel hetkel, nurjates sellega konkursi, pole olnud Ilverilt võimalik vastust saada, sest ta telefon on välja lülitatud.

Uus konkurss kuulutatakse Tiimuse sõnul välja õige pea. Vajadus uue spordi asekantsleri järele tekkis seetõttu, et viimati selles ametis töötanud Tõnu Seil läks korruptsioonivastase seadusega vastuollu ja oli sunnitud ametist taganema.