Eesti sulgpalli jaoks on tegemist väga olulise otsusega, sest esmakordselt ajaloos toimub sulgpalli tiitlivõistlus Eestis. 7.-16. septembrini 2018 Kalevi Spordihallis peetaval EM-il selguvad nii Euroopa parim juunioride võistkond kui ka individuaalsed Euroopa meistrid.

“Juunioride EM on Euroopa sulgpalli jaoks väga oluline sündmus. See on võistlus, kus saavad kokku Euroopa parimad noored talendid ning kus on sündinud mitmed tähed, kes teinud suuri tegusid hiljem olümpiamängudel ja maailmameistrivõistlustel," sõnas Euroopa Sulgpalliliidu esindaja Jimmy Andersen. "Euroopa Sulgpalliliidu juhatuses oleme kindlad, et Eesti Sulgpalliliidul, kes on edukalt korraldanud mitmeid aastaid Euroopa karikaetappe, on head kogemused sellise suure võistluse korraldamiseks ning oleme põnevil, mida Tallinn järgmisel aastal Euroopa sulgpallile pakub."

Eesti Sulgpalliliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul on tegemist suurepärase uudisega. “On suur rõõm võõrustada olümpiaala juunioride tiitlivõistlust Eestis. Tipptasemel sulgpall on äärmiselt atraktiivne ja kaasakiskuv ning soovime Euroopa parimate noorte sulgpallurite toomisega Eestisse inspireerida ka meie noori ja spordipublikut. Eesti Sulgpalliidu jaoks on suurvõistluse korraldamine põnev väljakutse, usume, et see muudab sulgpalli traditsiooni Eestis veelgi tugevamaks."

Juunioride EM-ile Tallinnas 2018. aasta septembris on oodata ligi 30 riigi ca 300 noort sportlast.

Just juunioride Euroopa meistrivõistlustelt on Eesti saanud oma ainsa tiitlivõistluste medali, kui kaks aastat tagasi võitsid paarismängus pronksi Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Sel aastal paarismängus juunioride EM-l viienda koha saanud Mari Ann Karjus on aga üks mängijatest, kel avaneb võimalus püüda Kuuba ja Rüütli saavutust korrata kodupubliku toel.