Eesti noormehed olid jooksu algusest peale esikolmikus, kirjutab sport.err.ee

Kui Lauri Tammemäe andis teate üle kolmandana, siis Sander Vaher tegi esimeses raadiopunktis juba kiirema aja. Kõrgeid kohti hoidsid ka Peeter Pihl ning ankrumees Markus Puusepp, kes tõi Eesti meeskonna kolmandalt kohalt teisele.

Eesti Orienteerumisliidu president Urmas Klaas leidis, et eestlased said hea koha. „Tubli töö! Sportlaste jaotamine erinevate päevade kaupa toimis õige taktikaga ja ei kurnanud poisse ära. Vajalikeks hetkedeks anti aega hinge tõmmata. Tänane võistlejate jaotus erinevate vahetuste vahel on ka ennast hõbemedaliga õigustanud.“

Eesti koondise treener Mihkel Järveoja on samuti saavutatud kohaga väga rahul: „Olime teadlikud oma heast ja ühtlasest meeskonnast ja eelmiste päevade tulemuste põhjal lootsime tegelikult võitu. Medalist ilma jäämine oleks igal juhul olnud pettumus.“ Järveoja tõstis esile meeste panust teisele kohale jõudmisel. „Kõik tegid väga hea jooksu, ka Markus viimases vahetuses, kes nii suure pinge all suutis teha hea soorituse.“

„Üldse on üliõpilaste MM olnud Eestile väga edukas — kuld ja hõbe. See innustab noori,“ võttis Klaas võistlusnädala kokku. Eesti meeste esinemisega MMil jäi rahule ka Mihkel Järveoja.

Rootsile tõid MMi kuldmedali Martin Hammarberg, Emil Andersson, Erik Thorsson ja Jakob Lööf. Nagu Eesti, nii oli ka Rootsi meeskond algusest peale esikolmikus. Võitjad läbisid raja ajaga 2:42.50. Kolmandale kohale tulid tasavägises võistluses ungarlased Andras Szabo, Zsolt Lenkei, Mate Kristof Kerenyi ja Adam Kovacs, kes lõpetasid ajaga 2:45.22.

Naiste teateorienteerumises jätkasid võidukäiku soomlannad Laura Hokka, Heini Wennman, Marttiina Joensuu ja Bodil Holmström, kelle võiduajaks oli 2:11.09. Neist minuti ja 22 sekundi kaugusele jäi Tšehhi naiskond koosseisus Jana Panchartkova, Radka Brozkova, Iveta Duchova ja Dana Brozkova. Teateorienteerumise pronksi võtsid leedulannad Kristina Rybakovaite, Indre Valaite, Gabija Razaityte ja Rasa Ptasekaite, kes kaotasid teisele kohale vaid kolm sekundit.

Eesti naiskond alustas tagasihoidlikult, kuid neiud ei saanud tulemust kirja vale kontrollpunkti märgistamise tõttu.