Just detsembrikuus oma koduklubi Liverpooli eest põhimängijaks kerkinud Klavani ülekaal hääletusel oli mäekõrgune - kümne kandidaadi seast valisid just tema nime välja enam kui pooled enam kui 3600 hääletajast.

Peale Klavani sai ainsana üle kümne protsendi häältest võrkpallikoondise üks liidritest Robert Täht, kolmandale kohale tuli 9,8 protsendiga Konstantin Vassiljev.

Eesti vutikoondise kapteni Klavani jaoks oli kahtlemata tegu individuaalses plaanis senise karjääri vägevaima aastaga. Kuigi ühtegi suurt tiitlit või karikavõitu 31-aastane Klavan oma auhinnariiulile asetada ei saa, siis oli enam kui lihtsalt märgilise tähendusega tema suvine üleminek – eestlane vahetas Saksamaa kõrgliigaklubi Augsburgi särgi Liverpooli kuulsa punase ürbi vastu, kindlustades sellega oma kohta maailmas Eesti kõige tuntuma pallimängijana.

Suve lõpus toimunud kontrollmängus hoidis Raku kuival Barcelona ässa Lionel Messi enda ning kuigi mänguaeg on hooaja edenedes pisut kokku kuivama kippus, on Joel Matipi vigastus eestlasele andnud taas võimaluse Premier League'is mänguminuteid teenida ning Viljandist pärit Klavan kasutas selle šansi detsembri lõpus ära esmaklassiliselt.

Miinuspoolele lähevad Klavani jaoks aga kindlasti Eesti koondise esitused – üle tüki aja väga nigela aasta teinud sinisärgid said muuhulgas kirja 0:5 kaotuse Bosnialt, 0:7 kaotuse Portugalilt ning 1:8 kaotuse Belgialt. Klavan lõi kaasa kõigis neis mängudes.

Eesti parim pallimängija 2016 - hääletuse tulemused:

1. Ragnar Klavan 51,3 %
2. Robert Täht 20,3 %
3. Konstantin Vassiljev 9,8 %
4. Kert Toobal 3,8 %
5. Siim-Sander Vene 3,5 %
6. Ardo Kreek 3,1 %
7. Dener Jaanimaa 2,8 %
8. Kristjan Kangur 2,7 %
9. Margus Hunt 1,7 %
10. Merike Anderson 1,0 %