“Kõigepealt tuleks vaadata ilmaennustust, mis suunast ja kui tugevalt tuul puhub. Kõige täpsema ennustuse Eesti kohta saab veebilehelt yr.no. Ilma ilmaennustuse abita on Eestis väga raske ära arvata, mis suunast tuul puhuma jääb – seda, et tuul puhub pidevalt ühest suunast, juhtub meil harva. Erinevate tuulesuundadega sobivad erinevad rannad.

Kindlasti tuleks valida surfamiseks koht, kus ei oleks suuri kive ning seejärel paika panna oma eelistused, kas soovid sõita siledal veel või lainetes. Lainerandasid on Eestis vaid kaks, Vääna rand Harjumaal ning Ristna rand Hiiumaal. Kes eelistab siledat vett, siis selliseid on Eestis kõrkjate vahel palju.

Kõige tuulisem on alati saartel. Kui mandril tuult napib, tulebki surfivarustus auto peale laadida ja suund saarele võtta. Samas oleme Eestis õnnistatud ilusa rannajoonega ja häid surfikohti on meil siin palju. Kui märkad head surfikohta, siis õpi tundma, millised tuulesuunad sinna sobivad.“

Oma lühikese puhkuse veetis Kristiin Eestis, nautides surfamist kodustes randades. Ta leidis, et seekord tal tuulega vedas, Pärnus puhus tuul pea iga päev ning suvepealinna randadest saidki tema põhilised selle suve surfipaigad. “Kõige meeldejäävam puhkuseelamus oli “downwinder” ehk allatuult surfamine ühest rannast teise: Pärnu rannast linnaäärsesse Raeküla randa, kuhu enne auto sai viidud ning jäetud ja hiljem sellega tagasi Pärnusse sõidetud,” rääkis Oja.