„Mul lõppeb järgmisel nädalal raskem treeningtsükkel ja algab kergem nädal, seega saan korraks Eestisse koju tulla. Hetkel olen Hamaris Norras jäälaagris,“ sõnas 21-aastane Alusalu.

„Sellel aastal ühinesin Norra kiiruisutiimiga ja neil on laagritepõhine süsteem. See tähendab, et käime laagrist laagrisse. Enne seda treenisin neli aastat Saksamaal pidevalt ühes kohas. Laagrite vahel juulis oli mul kolm vaba päeva, seega otsustasin kaasa teha Eesti lahtistel meistrivõistlustel rulluisumaratonis, mis toimusid Pärnus. Samamoodi on nüüd Tartu rulluisumaratoniga”.

Alusalu lisas, et kuigi võiks eeldada, et kiiruisutamine on kergelt üle kantav rulluisutamisse, on tegelikult tegemist tehnika mõttes kahe üsna erineva alaga. „Hea kiiruisutaja ei ole automaatselt kohe hea rulluisutaja. Viimati olid mul rulluisud jalas juuli keskel,“ ütles Alusalu.

„Suvisel ettevalmistusperioodil valmistume jääks enamasti immitatsiooniharjutusi ja hüppeid tehes, aga uisuasendis harjutused, rulluisutaja asend on oluliselt kõrgem. Lisaks sõidame ratast, teeme jõudu, intervalltreeninguid, vahel ka rulluisutame kiiruisutehnikaga,“ lisas ta.

Tartu rulluisumaratonil osaleb Alusalu lisaks pühapäevasele 42km distantsile ka laupäevasel Tartu Rulluisusprindil, mis toimub 600m pikkusel distantsil. Kõrgeid eesmärke ei julgenud Alusalu enne seada, kuna rulluisuvõistluseks ta eraldi ei valmistu.

„Otsustasin Tartu Rulluisumaratonil osaleda, sest see on minu jaoks põnev väljakutse, aga samas raske trenn. See pole küll spetsiifiline kiiruisutreening, aga ikkagi hea treening, sest võistlustel on lihtsam pingutada ja endast maksimumi anda. Samuti on võistlused vaimselt palju emotsionaalsemad, kui lihtsalt tavalised treeningud,” ütles Alusalu. “Eesmärgiks on endast parim anda ja nautida võistlust”.

9. Tartu rulluisumaraton toimub 23. augustil Tartus ja Tartu valla teedel. Kavas on 42km, 21km ja 10km distantsid. Päev varem 22. augustil sõidetakse Tartus Narva maantee ja Kruusamäe tänava risti lähistel 5. Tartu Rulluisusprint, mis selgitab välja kiireima naise ja mehe rulluiskudel. Lisaks toimuvad samas ka lasteüritused.

Seejuures lõppeb sel reedel viimane soodusregistreerimise voor, kus saab veel 33%-soodustusega end kirja panna. Kehtib ka sõbrakampaania, mis annab kahe inimese registreerimisel ühel varem Tartu Rulluisumaratonil mitte osalenud inimesele võimaluse tasuta starti saada.