Eesti Paraolümpiakomitee presidendi Urmas Paeti sõnul on Margus Hernitsal tugev nii isiklik kui organisatsiooniline spordialane kogemus. „Paraolümpiakomiteel on palju plaane, mis tahavad teostamist ning muidugi tuleb tegelda tõsise ettevalmistusega Rio paraolümpiamängudeks 2016. aastal,“ lisas ta.

Margus Hernitsa sõnul on Eesti Paraolümpiakomitee peasekretäri ametkoht huvitav väljakutse. „Oma tegevuskavasse olen võtnud mitu erinevat suunda – luua rahvusvahelisi suhteid, et meie parimad erivajadustega sportlased saaksid treeningu- ja võistluskogemusi, mis soodustaks senisest paremate tulemuste saavutamist, tuua rohkem noori spordi juurde, tõhustada koostööd Eesti Olümpiakomiteega ja omavahelist koostööd Eesti Paraolümpiakomitee liikmete vahel ning luua Eesti Paraolümpiakomiteele sponsorprogramm,“ rääkis ta.

Eesti Paraolümpiakomitee peakontor kolis septembri alguses Eesti Olümpiakomiteega ühte majja Tallinnas (Pirita tee 12). Urmas Paeti sõnul tähendab see ka senisest tihedamat koostööd Eesti Olümpiakomiteega.