Augusti keskel külastas EOLi palvel Eestit IOFi spordidirektor Björn Persson, et saada esialgne hinnang potentsiaalsetele võistlusmaastikele, areenidele ning keskusele Lõuna-Eestis. IOFi spordidirektori hindas maastikke, esialgset võistluste kontseptsiooni ja korraldajate kogemust ning valmisolekut maailmameistrivõistluste korraldamiseks kõrgelt.

Septembri lõpus IOFi saadetavast taotlusest leiab viie medaliala jaoks võimalikke võistlusmaastikke viiest erinevast lõuna-Eesti maakonnast. Peakorraldajaks on EOL koostöös Võru-, Põlva- ja Tartumaa klubidega.

Eesti Orienteerumisliidu juhatuse esimehe Sixten Silla hinnangul on aeg maailmameistrivõistluste korraldamiseks küps: „EOL näitas äsja Rakveres edukalt läbi viidud rattaorienteerumise MM-võistlustega taaskord, et Eesti orienteerumiskogukond on korraldajana nõutaval tasemel. Samuti on kodutanumal toimuvat MMist aastaid unistanud nii sportlased kui orienteerumise eestvedajad. Lootused korraldusõiguse saamiseks on meil kõrged, kuna varasemalt pole Baltimaades orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlusi peetud.“

EOL on juba saanud korraldusõiguse 2016. aasta veteranide MMile keskusega Tallinnas. Kahe järjestikkuse suurvõistluse - ligi 4000 osalejaga veteranide MMi ja umbes 50 riigi koondiste osavõtul toimuvate maailmameistrivõistluste korraldamine esitab EOLile suure väljakutse, kuid teisalt annab võimaluse orienteerumise profiili tõstmiseks ja kandepinna laiendamiseks.

2017. aasta MM-võistluste korraldaja valitakse IOFi nõukogu poolt tänavu oktoobris.