Ka Eesti üliõpilassportlased on aktiivselt valmistumas universiaadiks ning praeguste ülesandmiste põhjal saab eesti delegatsioon olema suur ja paljud on võimelised sekkuma medaliheitlusse. Universiaadile sõitvas delegatsioonis võib optimistlikumate prognooside kohaselt olla isegi enam kui 150 sportlast! Meie selle sajandi universiaadivõitjate nimed – Aleksander Tammert, Gerd Kanter, Mirjam Liimask, Olga Aleksejeva, Märt Israel – ei vaja kommentaare, sest kõik nad on jõudnud oma alal absoluutsesse tippu.Juba aprilli algul teeb Eesti Akadeemiline Spordiliit arvulise ülesandmise spordialade ja võistlusalade lõikes. Kuigi esimesed delegatsiooni liikmed on juba ka kinnitatud, selgub delegatsiooni lõplik koosseis mai lõpuks. Nii mitmelgi võistlusalal toimub veel kevadel heitlus koondise kohtadele. Momendil on kõrgkoolide, spordialaliitude ja spordiklubide poolt üles antud sada seitsekümmend kaks sportlast kaheksateistkümnel alal. Lisaks selgub nädala jooksul veel paaril alal, kas osaletakse või mitte, vahendab easl.ee.

Esmakordselt on Eesti delegatsioonis lausa kolme palliala võistkonnad. Juba kolmandat korda järjest sõidab universiaadile jalgpallinaiskond vanemtreener Keith Boanase juhtimisel. Ehk suudetakse seekord kahe varasema universiaadi 12. koht vahetada seekord kõrgema vastu.Kolmas kord sõidab universiaadile ka meie korvpalli meeskond. Kas suudetakse korrata või ületada 2003. aastal saavutatud üheksandat kohta oleneb suuresti meeskonna komplekteerimisest ja sellest, kuid korvpalliliit tagab meeskonna ettevalmistuse universiaadiks. Loodetavasti esineb ka võrkpallimeeskond universiaadil edukalt. Igatahes oleks nii korv- kui võrkpallimeeskonna eesmärgiks jõuda esimese poole võistkondade hulka. 6. aprillil toimub Kaasanis võistkondade loosimine ja siis saab selgeks, kes on meie võistkondade vastased alagruppides. Meeste korvpallis osalevad muidugi ka meie naabrid Soome, Venemaa, Rootsi, Norra, aga samuti Leedu, Ukraina, saksamaa, USA, Brasiilia jt. meeste võrkpallis on kaasa tegemas Venemaa, Ukraina, Läti, Poola, USA, Brasiilia, Kanada jt.

Kergejõustikus on meie suurimad lootused muidugi seotud kõrgushüppaja Anna Iljuštšenkoga, kes eelmisel universiaadil võitis pronksmedali, ja pikamaajooksja Tiidrek Nurmega, kes eelmisel korral oli neljas. Kindlasti soovib ühelgi universiaadil oma õiget taset näidata kolmikhüppaja Igor Syunin. Kettaheites lähevad võistlustulle Martin Küppar ja Priidu Niit, odaviskes soovi avaldanud osaleda Timo Moorast, Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe. Kokku on kergejõustiklasi praegu nimekirjas veel ligi poolsada.

Kahtlemata on kõige esinduslikum koosseis välja panna vehklejatel, kus epee naiskonda kandideerivad sellised nimed nagu Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Kristiina Kuusk, Julia Zuikova, Katrina Lehis ja Nelli Paju. Ilmselt seekord tahab medali saada lisaks naistele ka Sten Priinits, kellel eelmine kord jäi medalist puudu 1 võit.Seekord tahab uues ülimoodsas ujulas häid kohti minna püüdma üheksa ujujat. Paljudele ei vaja tutvustamist sellised nimed nagu Martin Liivamägi, Kätlin Sepp, Ralf Tribuntsov, Pavel Narõškin. Esinduslik saab olema ka judokoondis, kuhu kuuluvad sellised tegijad nagu Grigori Minaškin, Juhan Mettis, Andre Seppa ja Julia Bežko. Grigori Minaškin läheb matile ka sambos, kus ta eelmisel aastal oli üliõpilaste maailmakarikavõistlusel teine. Maadluses on suurimad lootused Alo Toomil, kes on olnud ka medalimees üliõpilaste maailmameistrivõistlustel.

Kindlasti tahavad medalitega tagasi tulla universiaadilt meie poksijad eelmise aasta üliõpilaste maailmameister Rain Karlson, Ainar Karlson ja Kaupo Arro. Hoolega valmistuvad universiaadiks ka meie sõudjad eesotsas Kaisa Pajusaluga. Koondise kandidaatide hulgas on ka Vladimir Latin, Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam. Iluvõimlejatest teevad kaasa õed Viktoria ja Olga Bogdanovad.

Seekord on suured plaanid headele kohtadele tulla ka meie laskjatel. Ka sulgpallurid eesotsas Laura Vanaga soovivad anda vastastele tõsiseid lahinguid. Samad sõnad kehtivad ka lauatennisistide kohta.Enim on sportlasi Tartu Ülikoolist, Tallinna Tehnikaülikoolist, Eesti Maaülikoolist ja Tallinna Ülikoolist.