Järelkasvuprojekti ellukutsuja, EOK president Neinar Seli, toonitas noortega tegelemise tähtsust ja seda mitte ainult spordis: „Nii nagu igal teisel elualal, on konkurents tipus väga tihe. Noorte võimalused kiiresti tippu jõuda on väikesed. Meie kohus on neid märgata ja tublimatele abiks olla.”

Neinar Seli Eesti Kergejõustikuliidu presidendiks oleku ajal pandi algus sarnasele noorteprojektile. „On meeldiv tõdeda, et mitmed spordis tippu jõudnud kergejõustiklased nagu näiteks Gerd Kanter on seda projekti positiivselt meenutanud. See lisab jõudu ja tahet sarnase süsteemiga taaskord alustada, aga nüüd juba kogu Eesti spordi järelkasvu paremikku silmas pidades,” lisas Seli.

Ühiskondlikku ametit pidav EOK järelkasvutiimi juht Jaanus Kriisk rõhutab, et noore sportlase stipendium on tulemuspõhine. “Kõik EOK liikmed saavad esitada oma parimad sportlased kandideerimaks vastavas alade grupis.“

EOK järelkasvutiimi „Märka järgnevat põlvkonda” esialgne eelarve on 50 000 eurot aastas, mis jaguneb järgmiselt:

- suveolümpiamängude alad 16 000 eurot ehk kaheksa võrdset stipendiumi (á 2 000 eur);

- taliolümpiamängude alad 8 000 eurot ehk neli võrdset stipendiumi (á 2 000 eur);

- mitteolümpiaalad 12 000 eurot ehk kuus võrdset stipendiumi (á 2 000 eur);

- pallimängude stipendiumifond on 8 000 eur;

- kaks noore talendi stipendiumi (á 2 000 eur) ja kaks väga noore talendi stipendiumi (á 1 000 eur).

Jättes kõrvale pallimängud on kõikide tulevaste stipendiaatide ühiseks võrdlusallikaks võistlemine täiskasvanute maailma absoluutsete tippudega. Esikohal on võistlemine olümpiamängudel, maailmameistrivõistlustel ja euroopa meistrivõistlustel. Stipendiaatide põhivanuseklass 2013. aastal on 1990-1993 sündinud sportlased.

EOK täitevkomitee kinnitas 31.jaanuaril toimunud koosolekul suveolümpiamängude alade kaheksa stipendiumit 2013.aastaks järgmistele sportlastele:

Julia Beljajeva, vehklemine, EM pronks Eesti epeenaiskonna koosseisus

Erika Kirpu, vehklemine, EM pronks Eesti epeenaiskonna koosseisus

Rasmus Mägi, kergejõustik, EM 5. koht 400 mtj

Ingrid Puusta, purjetamine, OM 15. koht purjelaud

Epp Mäe, maadlemine, MM 13.koht

Leho Pent, tõstmine, EM 10. koht

Kaarel Alupere, aerutamine, EM 8. koht süsta-kahepaadil

Sten-Erik Anderson ja Kaur Kuslap,sõudmine, EM 9.koht paarisaerulisel kahepaadil

Noore talendi stipendiumi 2013. aastaks sai Anett Kontaveit, Eesti aasta noorsportlane 2012

Väga noore talendi stipendiumid 2013.aastaks kinnitati järgmistele sportlastele:

Kelly Sildaru, freestyle suusatamine, 4 suurt rahvusvahelist võitu naiste klassis

Ottomar Ladva, male,Eesti meeskonna liige 2012 maleolümpial, rahvusvaheline meister

Oma nõusoleku noorsportlasi nõustada ning suunata on andnud Eesti spordi suurkujud. Suveolümpiaalade patrooniks on olümpiavõitja, mitmekordne maailmameister ja 1967. aastal maailma kõikide alade arvestuses 9. sportlaseks valitud Jaan Talts. Taliolümpiaalade patroon on kahekordne olümpiavõitja, maailmameister ja EOK asepresident Kristina Šmigun-Vähi. Pallimängude patroon on legendaarne korvpallitreener Jaak Salumets.

Eesti Olümpiakomitee tegevust finantseeritakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto ja Tallinna Sadam.