Tõus algas 29. detsembri varahommikul kell 5.00 Austria nimelisest mägihütist 4800 m kõrguselt. Tõusu alguses ning lõpus ületati suurim kohalik liustik - Lewis. Tõus Nelionile ja Batianile on D raskusastme tõus ning see eeldab ka ööbimist Nelioni tipus asuvas imepisikeses Howlli hütis, mis mahutab suure vaevaga vaid paar ronijat. Nelioni tippu jõuti esmakordselt kell 12.10 ning seejärel laskuti „Gate of Mist“ nimelisele kurule ning tõusti Mt Kenya kõrgeimale tipule Batianile. Batiani tippu jõuti kell 15:28 ning seejärel roniti tagasi tuldud marsruuti pidi Nelioni tippu, kuhu jäädi ka ööbima. Tõusupäev lõppes kell 18.00. Järgmisel päeval laskuti 3200m kõrgusel asuvasse Old Mosese nimelisse mägihütti.

Mt Kenya asub vaid 20 km kaugusel ekvaatorist ning ilm on seal detsembris suhteliselt kuiv ja päikeseline. Ülevalpool 4500 meetripiiri on peaaegu igal pärastlõunal ilm pilves ning sagedased on ka vihmasajud, mis ülevalpool 5000m piiri asenduvad lumesajuga. Tõusupäeval saatis ronijaid soe ning kuiv ilm, mis kahjuks kell 13.00 asendus tugeva tuule ning lumesajuga, mis kestis 17.00ni õhtul. Marsruudi keeruliseimad kohad hetked läbiti lumetormis, kuid sellele vaatamata jõuti Batiani tippu.

Lisaks sellele külastati ka Point Lenana tippu (4985m) koos mägimatkaja Veiko Orniga. Lenana on antud mäel enim külastatud tipp, kuhu igal aastal jõuab ligemale 20 000 mägimatkajat. Seevastu kahte kõrgemasse tehnilist ronimist nõudvasse tippu jõuab vaid 20 inimest igal aastal.