Wellingtonis toimunud kolmepäevastel field target laskmise MM-l oli põhiosa valitsevatest maailmameistritest kohal. Võisteldi kahes rahvusvahelises kategoorias: suruõhu- ja vedrupüssid võimsusega kuni 16,3 Joule. Uus-Meremaa relvaseaduse eripärasid arvestades oli maailmaföderatsioon andnud erandina loa võistelda ka rahvuslikus e piiramata võimsusega HP kategoorias. Meeskondlik arvestus toimus siiski ainult rahvusvahelistes kategooriates. Individuaalarvestust peeti neljas klassis: open e absoluutarvestuses, naiste, juunioride ja veteranide arvestuses.

NZAFTA laskurid olid kohaliku skaudilaagri territooriumile püstitanud kolm paralleelset võistlusrada, kokku 150 märgiga. ENFTA presidendi Kaidu Jalakase sõnul ei olnud radade tase laskurite tehniliste oskuste realiseerimisel mitte eriti nõudlik „Kuna suutsime Uus-Meremaale saata ainult 4 laskurit, mis oli vajalik minimaalse suurusega rahvusmeeskonna registreerimiseks, siis mingi tulemuse saavutamiseks panustasime täielikult ainult vedrupüsside kategooriale,” märkis Jalakas. „Meie laskurid ei olnud kunagi varem tippvõistlustel nii rasketes tingimustes lasknud kui seekord. Hommikuti oli õhu temperatuur 9 kraadi ja kahel võistluspäeval sadas vihma. Vaatamata kõigele sellele lasksid just meie nais laskurid äärmiselt kõrgel tasemel tulemused,“ lisas Jalakas.

Vedrupüsside kategooria absoluutarvestuses võitis 125 tabamusega Brian Samson Inglismaalt. Teiseks tuli Raymond Apelles USA-st 115 tabamusega. Heli Jalakas Tallinnast laskis 114 tabamusega uue Eesti rekordi, tuli kolmandat korda naiste maailmameistriks ja saavutas absoluutarvestuses kolmanda koha. Ingrid Reinu Hiiumaalt laskis 108 tabamusega oma uue isikliku tippmargi, tuli naiste klassis teiseks ja absoluutarvestuses kuuendaks. Naiste klassi kolmas oli Veronica Ruf USA-st 90 tabamusega.

Suruõhupüsside kategooria absoluutarvestuses võitis 138 tabamusega Stefan Viljoen Lõuna-Aafrikast. Teise koha võitles omale välja Richard Beaugie Walesist ümberlaskmisel USA laskuri Paul Plauche vastu. Mõlemal mehel tuli kokku 136 tabamust.

Naiste klassis läks kolmikvõit Lõuna-Aafrikasse. Teist korda tuli 132 tabamusega maailmameistriks Natalie Terblanche. Teiseks tuli 131 tabamusega Lauren Parson ja kolmandaks 130 tabamusega Christy Ann Venter.

Eestlased suruõhupüsside kategoorias ei võistelnud.

Lõppkokkuvõttes suutis Eesti 4-liikmeline vedrutiim hankida kokku 227 tabamust, mis tõid Eesti meeskonnale koosseisus Heli Jalakas, Ingrid Reinu, Allan Lindman ja Kaidu Jalakas vedrupüsside kategooria meeskondliku maailmameistri tiitli. Eesti koondis edestas teiseks tulnud USA-d 3 tabamusega ja kolmandaks tulnud Kanadat 19 tabamusega.

Suruõhupüsside kategoorias tuli meeskondlikuks maailmameistriks Lõuna-Aafrika. Teiseks tuli Tšiili ja kolmandaks Uus-Meremaa meeskond.

„Usun, et oleme oma varasemate aastate töö tulemused realiseerinud täielikult. Eestis toimunud EM andis meile väga hea ettevalmistuse“ ütles Eesti koondise kapten Kaidu Jalakas peale võistlusi. „Good job,“ kinnitas ka vedrupüsside kategoorias 13. tulemuse saavutanud maailmaföderatsiooni WFTF president Andy Idris Kays.

Field-target on spordiala, kus vabas looduses lastakse õhupüssidest siluettmärkide pihta, mis on laskurist 8 kuni 50 meetri kaugusel ja tabada tuleb märgis olevat 15, 25 või 40 mm suurust ava. Tänaseks on see spordiala sidunud endaga kümneid tuhandeid laskureid üle terve maailma ning maailmaorganisatsiooniga WFTF on liitunud 36 riiki. Eesti on WFTF-i liige alates 2010. aastast.