Ypäjäl oli võidukas nooruke Maria Mägi, kes võistles hobusel Shampagna ning võitis mõlemad lasteklassi skeemid, kus osales kokku 7 võistluspaari. Mägi tulemuseks oli reedel 69,167% ja laupäeval 68,679%.

GP klassides tegi parimad tulemused Dina Ellermann, kes tuli laupäeval viiendale auhinnalisele kohale hobusel Landy’s Akvarel tulemusega 65,630%, ning oli pühapäeval muusikalises vabakavas samuti viiendal kohal, kuid seda Donna Annaga, nende tulemuseks oli 68,675%.

Ellermanni sõnul oli GP-skeemis Akvarel tublim, kui Donna Anna, kes kartis kõike. “Eelnevad treeningud Donna Annaga võistluspaigas sujusid väga hästi, aga võistluse ajal areenil läks asi käest ära. Väga palju vigu tuli sisse ja tunne oli, nagu võistleks kogenematu noore hobusega. Akvarel oli siis tunduvalt parem. Pühapäeval aga oli vastupidi. Kasutasin võimalust ja tegin Donnaga trenni võistlusväljakul ja näitasin kõiki lillepotte ja kaunistusi, nii läks vabakava temaga hästi. Akvaga proovisin uut KÜRi, mida peab veel tuunima ja natuke paremaks muutma,” ütles Ellermann kommentaariks.

Juunioride klassis tuli parima eestlasena mõlemal päeval kolmandale kohale 12 osaleja seas Rose Marie Skjoldby Rosinantel, kui skooris reedel 66,869% ja laupäeval 67,353%. Laupäeval jõudsid viiendale auhinnalisele kohale ka Helena Kaal ja Cassander, kelle tulemuseks oli 66,471%.
Grete Ayache (Püvi) täitis Itaalias esimese EM-i normatiivi

Itaalias oli võistlustules Grete Ayache. Ornago CDI3* võistluse GP-skeemis tegid Ayche ja Eleito Da Ferraria tulemuseks 66,565% ning Farao Da Raiaga saadi 64,304%. Parima tulemuse, 70,652%, tegid siin Astrid Neumayer (AUT) hobusel Sir Simon 12. Järgmisel päeval toimunud GP Specialis said Ayche ja Farao tulemuseks 66,277%.

GP vabakavas saavutas Ayche Eleitoga tulemuseks 67,950%. Sõidu võitis Morgan Barbançon (FRA) hobusel Black Pearl tulemusega 71,025%.

Ayche sõnas, et tema kaks noort GP hobust muutuvad iga võistlusega paremaks. “GP’s oli Eleito tubli ja täitis oma esimese EM-i normatiivi. Faraoga tuli sisse palju noore hobuse vigu. Laupäevases Specialis oli Farao juba palju parem. Eleito oli pühapäevases vabakavas viiendal kohal, kuigi galopis tuli meil sisse paar suurt apsakat.” Sportlane lisas, et ühelt poolt on ta oma noorte partneritega väga rahul, sest nad ei kaota võistlusmelus pead ja on keskendunud. Teiselt poolt, möönab ta, on asi väga kaugel veel sellistest tulemustest, mida need hobused võiksid tulevikus saavutada. “Palju tööd on veel teha,” ütles ta.