Nädal varem tegid Serviti peatreener Kalmer Mustingu sõnul kaks vägagi võrdset meeskonda Balakovo linnas toimunud mängus 28:28 viigi. Võitluslikult ja tasavägiselt algas kohtumine Põlvaski. Vastaseid pidurdades särasid mõlemapoolselt nii väravavahid kui ka viskeid blokeerinud kaitsjad.

Eduseisul 2:1 jäid põlvalased rünnakul hätta Venemaa koondise puurivahi Stanislav Tretõnko ülemängimisega ja lisaks patustati valesöötudega. Nelja minutiga põgenes SGAU 5:2 juhtima, aga peagi hakkas Serviti kaitse veelgi paremini toimima. Koguni nii hästi, et vastaseid hoiti peaaegu tosin minutit "kuival".

Suurepäraselt tõrjus postide vahel Eston Varusk, kes lisaks tavavisetele peatas hiilgavalt ka ühe karistusviske. Kaotusseisust 6:8 sai 28. minutil eduseis 12:8, sest hea kaitse pealt teeniti kiirrünnakuid, mida realiseerisid kindlalt nii Kristjan Muuga kui ka Mathias Rebane. Poolajavile eel lubati SGAU-l siiski vahe poolitada ning puhkepausile mindi seisul 12:10.

Teisel pooltunnil märksõnad ei muutunud – nendeks olid Varuski tõrjeteparaad ja ennastsalgav kaitsetöö. Peaaegu neli minutit pidi Serviti mängima vähemuses, ent seegi periood võideti 4:2 ning Andris Celminši viskest saadi 41. minutil ette 18:12. Kohati tundus, et põlvalaste liikuva ja agressiivse kaitse vastu sai külalistel mõistus otsa.

SGAU peatreener proovis väravavahi asendamist seitsmenda väljakumängijaga, aga tulemuseks olid Muuga ja Rebase täpsed visked tühja väravasse. Serviti suurim edu saabus 48. minutil, mil Celminš viis kodumeeskonna 23:15 juhtima. Sellist edu Eesti meister enam käest anda ei saanud ja lõpuks võeti 28:23 võit.

Kahe mängu kokkuvõttes edenes Serviti koondtulemusega 56:51 esimese Eesti klubina eurosarjas kaheksa parema sekka. Märtsi lõpul peetavate veerandfinaalide paarid loositakse järgmisel nädalal. Hetkeseisuga on koha kaheksa hulgas kindlustanud Rumeenia klubi Baia Mare CS Minaur ning sinna mänguta pääsenud rootslaste Ystads IF.

Põlvalaste peatreener Kalmer Musting andis ajaloolises võidumängus võimaluse kõigile 16 mängijale ja skoorigi tehti laial rindel, sest käe said valgeks tosin pallurit. Muuga, Celminš ja Rebane viskasid neli, Tõnis Kase ja Alfred Timmo kolm ning Sander Sarapuu, Anatoli Tšezlov ja Mario Karuse kaks väravat.

"Oleme ikka kõik väga õnnelikud! Ja mina olen väga uhke nende meeste üle! Nad on need kaks nädalat väga tõsiselt tööd teinud selle edu nimel. Tulemus on käes – natuke uskumatu, aga oleme eurosarjas kaheksa parema hulgas ning saame kaks väga kõva mängu veel," rõõmustas Musting.

"Vastased olid algul väga teravad ja meie jäime aeglaseks. Aga õnneks vedas Eston Varusk oma tõrjetega meid käima. Olime teinud ka ülipõhjaliku eeltöö ning see jõudis meestele kohale. Kaitse oli muidugi võti, aga täna õnnestusime mitmekülgselt ka rünnakul – tegime häid vaheltlõikeid, saime kiirrünnakuid ja pommitasime tagaliinist," hindas Musting.