Ukraina juurtega Eesti väravavaht Mikola Naum mängis suurepärase esimese poolaja. Paraku andis Eesti koondise kaitse teisel poolajal järele. Päev enne mängu õhtusöögilauas tegevusplaani tutvustades sõnas Eesti käsipallikoondise peatreener Riho-Bruno Bramanis, et kell 15 on väljasõit, kell 17 on mäng ja kella 19-ks on käes kaks punkti. Kahjuks läks teisiti, vastu tuli võtta hoopis kahepunktiline kaotus 27:29.

Mängu alguses asus Ukraina küll 3:1 juhtima, ent Mait Patraili kaks ja Indrek Lillsoo värav viigistasid seisu, kui mängitud oli neli ja pool minutit. Tasaseis 6:6 püsis tablool koguni seitse minutit, ühelt poolt põmmutasid mehed mööda, teisalt tegi väravas väga head tööd ukraina juuretega väravavaht Mikola Naum. Pärast Kristo Järve tabamust 29. minutil kasvas Eesti edu korra kolmele väravale, millest vaheajaks jäi järgi kaks — 12:10.

Teisel poolajal tulid väljakuperemehed järele, veel kümme minutit enne lõpuvilet säras tablool 23:23. Ent pärast seda läks Ukraina värava — kahega ette ja hoidis nappi, kuid kindlat edu lõpuni.

“Lõpus ei saanud ma enam palle kätte,” kahetses Naum, kes kümme minutit enne mängu lõppu vahetust palus. “Teisel poolajal tegi mängu ära Saksmaal mängiv Sergei Šelmenko, kaitse ei saanud temaga hakkama, mina ei tõrjunud,” lisas Naum, kes peab end pooleldi ukrainlaseks ja pooleldi eestlaseks. “Perekond on ukrainlased, pass on aga Eesti oma,” selgitas ta.

Peatreener Bramanis kinnitas ka pärast mängu, et seekord oli kõik olemas, et võõrsil mäng enda kasuks pöörata.

“Esimesel poolajal lasime sisse kümme, teisel 19 palli, see näitab, et kaitse väsis. Samas ei olnud meil ka õnne,” sõnas Bramanis, lisades, et kadunud pole midagi — pühapäeval Põlvas tuleb vähemalt kolme väravaga võita. “Ma tõesti usun, et meil on nii ühtlane alagrupp, et lõpuks on kõigil tabelis neli punkti.”

Ent kergelt mängu kindlasti võtta ei tohi, eriti kuna Ukraina koondise peatreener Leonid Ðahharov ei olnud oma meeskonna etteastega sugugi rahul. “Meil ei olnud mängu videot, välismaal mängivad koondislased olid kahvatud ja me ei saanud kuidagi kinni Mait Patraili,” sõnas SŽahharov. Patrail viskas Eesti resultatiivsemana 12 väravat.

Tingimused on ülehomme Põlvas kindlasti paremad, sest Zaporižžja saalis oli lihtsalt külm. Mäng algab pühapäeval kell 16.